De blik vooruit!

Het zijn vreemde maanden geweest voor de vereniging. Binnen enkele dagen halverwege maart moest de bar sluiten en mocht er niet meer geroeid worden op Asopos. Beetje bij beetje werd het duidelijk dat de geplande roeiwedstrijden, soosavonden, lente open week en andere activiteiten niet door konden gaan. We bleven achter met een leeg terrein, een gesloten gebouw en een lege agenda.

Vanuit huis gingen we aan de slag met de plannen voor de rest van het jaar, en natuurlijk ook het komende jaar. Het gebouw en de veel gebruikte boten werden onderworpen aan een flinke opknapbeurt nu daar de tijd voor was. Thuis werden leden gemotiveerd om te blijven sporten en contact te houden met elkaar door online klassementen, spellen en opdrachten. Asopos de Fiets (de wielrennende leden) heeft vele kilometers gemaakt in deze periode!

Begin mei bracht onze premier het eerste goede nieuws voor de vereniging. Ook boven de 18 jaar mocht er weer gesport worden, mits de 1,5 meter wordt aangehouden. Voor Asopos betekende dit dat roeien in skiffs (eenmansboten) weer mogelijk werd, en met veel plezier berichtten wij onze leden met het goede nieuws en een protocol waarin alle nieuwe regels werden beschreven. Nog dezelfde middag gingen de eerste bootjes het water op, een heel fijn gezicht na al die weken stilte op het terrein. Ondertussen is het weer mogelijk om in meermansboten te roeien, en zijn de indoor trainingsruimtes weer open voor gebruik. Dit maakt het voor alle leden van de vereniging weer mogelijk om te trainen in de boot, bak, krachttrainingsruimte of op de ergometer!

Samen met alle leden hebben we erg uitgekeken naar het heropenen van de bar. Na een testrun op 1 juli vond al de volgende avond de eerste soosavond plaats! Het was onwijs leuk om weer een gevulde soos en open tap te zien. Ook de leden tonen veel enthousiasme; de reserveringen voor elke soosavond gaan ontzettend hard! Deze zomer zullen we open zijn voor soosavonden en worden er veel extra activiteiten georganiseerd waar we, met 1,5 meter afstand, van kunnen genieten! Ook komt de open week eraan, waar potentiële leden kennis kunnen maken met de vereniging en hun eerste halen kunnen maken in de roeiboot.

Onze blik richt zich ook op de periode na 1 september. Er is meer duidelijkheid over het begin van het nieuwe jaar nu de EL CID bekend heeft gemaakt een driedaags virtueel programma evenals een fysiek programma van 10 dagen te organiseren. We hebben de inschrijfperiode verlengd en zijn erg blij dat het weer mogelijk is voor EL CID-lopers voor het eerst de boot in te stappen tijdens de open dagen op Asopos. Alle verenigingen in Leiden denken hard na over de kennismaking en ook wij zijn aan het brainstormen over de introductietijd op Asopos; een uitdaging voor ons als bestuur, en voor onze EL CID-commissie en Introductiecommissie. Wij kijken ernaar uit om een hele gave introductieperiode neer te zetten en hebben ondanks de maatregelen vertrouwen in een goed begin van het jaar!