• Nederlands
  • English

Almanak

Almanakcommissie

De almanakcommissie is verantwoordelijk voor de jaarlijkse almanak, welke wordt uitgereikt op de nieuwjaarsborrel. De commissie loopt ongeveer van juni tot en met deze borrel in januari. De almanak is een stukje geschiedenis waar onder andere helden, ploegen, commissies, vloten, huizen en bestuursleden schrijven over wat ze het afgelopen jaar hebben beleefd. Elk jaar kent de almanak een thema, waarop de lay-out, rubrieken en interviews op aansluiten.

De lay-outsub is verantwoordelijk voor de gehele lay-out, denk hierbij aan het kleurenpalet, de lettertypes, illustraties en het ontwerp van de kaft. De redactiesub daarentegen is verantwoordelijk voor alle tekst in de almanak, zorgt ervoor dat deze op tijd binnen is en zonder spelfouten in de almanak terechtkomt. Denk hierbij aan de voorwoorden, interviews, rubrieken en alle stukjes van ploegen, commissies, vloten en huizen. Binnen de almanakcommissie is er ook de (dubbel)functie quaestor, die verantwoordelijk is voor het contact met de drukker, het bestellen van de almanakken en het aanvragen van de offertes.

Ten slotte is het doen van de almanakcommissie een mooi moment om de gehele vereniging van binnen en buiten te leren kennen en daarom ook zeer geschikt voor eerstejaarsleden!

Heb je vragen aan de commissie of ben je geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar [email protected]