• Nederlands
  • English

ArCo

Afroeicommissie

De Afroeicommissie, afgekort de ArCo, is een commissie die eerstejaars leden begeleidt bij het maken van de eerste roeihalen. Na de ELCID-week en de kampweek begint de Afroeiperiode, de ArCo-periode. Tijdens deze periode leren we de eerstejaars de basis van het roeien, de termen en techniek. In twee maanden tijd leggen we zo een basis waar de eerstejaars de rest van het jaar (g)roeiend op verder kunnen bouwen.

Als commissie dragen wij de verantwoordelijkheid voor alles omtrent het roeien, van de eerste roeihaal tot aan de Asopos Najaarswedstrijden. Wij zorgen dat de eerstejaars in ploegen geplaatst worden en regelen coaches en materialen. De ploegen zullen gedurende de periode veranderen, zodat iedereen op eigen niveau kan trainen en de eerstejaars zoveel mogelijk mensen kunnen leren kennen. Daarnaast organiseren we activiteiten in de kampweek en op de inauguratie en organiseren we onderlinge sparsessies op het water en op het land. We werken toe naar de Asopos Najaarswedstrijden. Dé wedstrijd waar heel studentenroeiend Nederland de strijd met elkaar aangaat op het water en tevens de allereerste echte wedstrijd waar onze eerstejaars aan de start mogen verschijnen, en kunnen laten zien wat ze afgelopen maanden hebben geleerd. In 2019 werden de Najaarswedstrijden wederom gewonnen door dames van Asopos de Vliet, een prachtige overwinning voor onze vereniging.

Het is ons doel om de eerstejaars een onvergetelijke ArCo-periode te bezorgen. Een periode waarin (hard) leren roeien en groeien centraal staat. Eind oktober komt de ArCo-periode tot een eind en gaat iedere eerstejaars zijn of haar eigen weg. Als ArCo hebben we ze dan genoeg handvatten meegegeven voor een onvergetelijk eerste roei-jaar hier op Asopos de Vliet.

Asopos wint de Najaars!

Heb je vragen aan de ArCo of ben je geïnteresseerd? Mail naar [email protected]