• Nederlands
  • English

NRC

Northwave Regatta Commissie

De NRC organiseert jaarlijks een nationale wedstrijd op de WAB, die de naam draagt van onze hoofdsponsor, de Northwave Regatta. In 2020 is deze wedstrijd toegevoegd aan de wedstrijdkalender van de KNRB om zo de alsmaar groeiende drukte op nationale wedstrijden te spreiden en de kwaliteit te waarborgen. De KNRB heeft hiervoor Asopos, en in het bijzonder de WeCo benaderd, om de ervaring van deze organisatie vanuit de jaarlijks succesvolle Najaarswedstrijden, in te zetten voor een geheel nieuwe wedstrijd. Deze uitdaging is Asopos met veel enthousiasme aangegaan!

De Northwave Regatta heeft een uniek karakter. De wedstrijd, die doorgaans eind mei plaatsvindt, schrijft jaarlijks verschillende beginner-, gevorderde- en elite-velden uit en de organisatie streeft er dan ook naar een wedstrijd van het hoogste niveau neer te zetten, voor roeiers van het hoogste niveau.

Om dit mogelijk maken bestaan er verschillende subjes binnen de commissie. Naast een voorzitter, quaestor en secretaris houden de wedstrijdleiding en het hoofd van de jury zich bezig met alle zaken voor de roeiers. Zij schrijven velden uit, houden een loting, maken tijdschema's en beoordelen protesten. Naast het water is het baancommissariaat verantwoordelijk voor het terrein. Alle faciliteiten en de aankleding van de WAB worden door hun geregeld. De wedstrijd zou niet mogelijk zijn zonder alle hulpkrachten en de supercrew van Asopos de Vliet, die aangestuurd worden door het lid hulpkrachten. Tot slot is het lid PR verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van de wedstrijd op social media en wordt de commissie bijgestaan door een lid uit de sponsorcommissie van Asopos.

Alle informatie over de wedstrijd is te vinden op onze eigen website, northwaveregatta.nl. Lijkt het jou leuk om bij te dragen aan de organisatie van de Northwave Regatta als commissielid, of wil je graag een voorproefje ervaren tijdens het weekend zelf in de supercrew? Mailen kan naar [email protected]