• Nederlands
  • English

WeCo

Wedstrijdencommissie

De WeCo, ook wel bekend als de Wedstrijdencommissie of de brandWEerCOmmissie, is de commissie die de Asopos Najaarswedstrijden organiseert. In 1971 werd de eerste editie georganiseerd door het toenmalige bestuur, als lustrumviering van Asopos. Over de jaren is de wedstrijd gegroeid naar een vol weekend met ongeveer 500 inschrijvingen en een befaamd afroeikampioenschap!

De WeCo is een meerjarige commissie, waarbij verschillende subjes ieder eigen verantwoordelijkheden hebben. Zo hebben we een voorzitter, quaestor, het secretariaat, een lid PR, de wedstrijdleiding, het baancommissariaat en een hoofd van de jury. Bij het organiseren van een wedstrijd komt veel kijken. Het baancommissariaat is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het terrein, de wedstrijdleiding maakt het wedstrijdschema en doet de loting en bij het secretariaat kan je en rugnummers regelen protest indienen, wat het hoofd van de jury vervolgens gaat beoordelen. Naar mate het Najaarsweekend dichterbij komt wordt iedereen wat drukker en tijdens het weekend is het altijd reuze gezellig met de commissie! Het is ontzettend gaaf om alle eerstejaars over de baan te zien gaan en toeschouwers in een zitzak te zien genieten van een Asoburger.

Alle informatie omtrent de Najaarswedstrijden is te vinden op najaars.asopos.nl en op de Instagram (@asoposnajaars). Vond jij de najaarswedstrijden heel erg leuk in jouw eerste jaar en wil je meehelpen om de komende edities nog gaver te maken? Houd dan je ogen open voor de sollicitaties, of mail naar [email protected] voor vragen aan de commissie.