Ereleden

 

Binnen Asopos de Vliet waren er enkele leden die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd voor de vereniging. Deze prestaties waren zelfs zo uitzonderlijk, dat ze de titel erelid ervoor hebben gekregen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de oprichters van de A.L.S.R.V. Asopos de Vliet, het erg lang in dienst zijn als bootsman of veel werk hebben verzet op het gebied van roeien en coaching.

 

Chris Briejer †

Oud bootsman van Asopos en Asopos de Vliet tussen 1966 en 1982. Chris doet sinds ’66 reparaties voor Asopos. De vereniging heeft echter geen geld voor een bootsman in vaste dienst maar gelukkig biedt de universiteit uitkomst. Hij treedt in 1970 in vaste dienst voor de universiteit en verricht zo zijn werkzaamheden bij Asopos. Hij wordt bij zijn afscheid in 1982 tot erelid benoemd. Nog voordat hij erelid wordt, is er al een boot naar hem vernoemd. De lichte 8+, Chris Briejer. Deze boot heeft 31 zeges behaald. Helaas is deze boot in november 2013 gezonken op de Kaag.

 

Dick Oudshoorn †

Eén van de oprichters van de A.L.S.R.V. Asopos. Hij heeft de naam van de vereniging opgevist uit de Griekse mythologie, god Asopos. Was ook drie jaar lang, van 1962 tot 1965 praeses. Daarnaast heeft hij in 1965 de lichte vier gecoacht die het eerste blik voor Asopos trok. Helaas moet hij in 1967 door een conflict binnen het coachkader van het coachen afzien. Hij wordt in 1987 benoemd tot erelid. Op 22 januari 1996 sterft deze held een plotselinge dood. In 1989 wordt er een lichte 8+ naar hem vernoemd welke tot op heden nog steeds intensief gebruikt wordt, inmiddels door de clubsectie.

 

Hans van Rooijen

Oud directeur Universitair Sportcentrum en jarenlang de indoortrainer Asopos de Vliet. Werd in 1992 benoemd tot erelid. Nadat hij benoemd is als erelid, geeft hij in de lustrumweek zijn 1500ste indoor. In 1999 wordt een 8+ met de naam Hans van Rooijen gedoopt.

 

Dick Vogelenzang †

Maakte de verhuizing van het Waardeiland naar de huidige locatie in Leiderdorp mogelijk. De oprichting van het nieuwe gebouw is voornamelijk aan hem en Hans Elsevier te danken. Hij werd benoemd tot erelid in 1992. Overleed in 2010. Nog voordat hij erelid was werd in 1990 de 8+ Dick Vogelenzang gebouwd.

 

Ed Maan

Ed Maan was een succesvolle roeier en coach in de jaren ’70. Als roeier is hij onder andere uitgezonden naar de Drielandenwedstrijd, won de Blusseebeker voor beste skiffeur van 1975, mocht de Leidatoprijs in ontvangst nemen en mocht als lichte roeier naar het WK van 1978 en won daar zilver. Ed Maan studeerde culturele antropologie en in 2007 werd er een 8+ naar hem vernoemd.

 

Henk Taverne

Henk Taverne was de voorzitter van Stichting Botenhuis Dwarswatering en was de oud-nieuwbouwcommissaris. Hij heeft de bouw van het Watersportcomplex mede mogelijk gemaakt. Henk Taverne studeerde onderwijskunde. In 2012 is er een 8+ naar hem vernoemd.

 

Hans Elsevier

Hans Elsevier was één van de oprichters van Asopos en daarnaast hielp hij mee met de oprichting van het nieuwe gebouw in 1968. Hij werd benoemd tot erelid in 1997. Er is in 2005 een lichte 8+ naar hem vernoemd.

 

Cees van der Boon

Cees van der Boon was de bootsman van Asopos, een taak die hij x jaar vervulde. Hij was medebouwer van negen boten, waaronder de naar hem vernoemde C4+ Just in Cees. Iedereen was altijd welkom om bij Cees een kop koffie te komen drinken in het Hok van Cees. Nog steeds wordt dit hok, ook al is Cees niet meer aanwezig op de vereniging, het Hok van Cees genoemd. In 2011 nam Cees van der Boon afscheid en werd hij benoemd tot erelid.

 

Rolf Denissen

Rolf Denissen was al Lid van Verdienste, vanwege zijn uitmuntende coachprestaties en zijn inzet voor de vereniging in verschillende commissies. Inmiddels is hij ook voorzitter van de Zuid-Hollandse Roeibond en is hij actief bij de Westelijke Regatta en de Koninklijke Hollandbeker. Rolf draagt het paars-wit-rood uit in de roeiwereld, hij is de hoogste Asoposser op dit niveau. In 2014 werd hij dan ook benoemd tot Erelid. 

 

Boudewijn Röell

Boudewijn Röell heeft op het hoogste podium, de Olympische Spelen, geroeid. Hij heeft hier een bronzen medaille behaald met de Holland8. Hiermee is de eerste Olympische medaille voor Asopos behaald. Hij is een ware pionier van Asopos in de roeiwereld, door hem heeft ons paars meer bekendheid. 

 

Jacomine van der Lelij-Ravensbergen

Jacomine van der Lelij-Ravensbergen was een succesvolle wedstrijdroeister. Ze bereikte de dubbele senioren A-status, dus zowel de A-status in scullen als boordroeien, en is daarnaast lid van de internationale kamprechtercommissie van de FISU. Zij was bijvoorbeeld bij de Olympische Spelen in Beijing de enige Nederlandse kamprechter. Daarnaast zet ze zich binnen de FISA Womens Commission en de FISA Council in voor de gelijke kansen voor vrouwen in de (roei)sport. 

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)