Nabeschouwing Kettwiger Herbst-Cup en Tromp Boat Races 2016

 

Hetairoi, lieve leden,

 

Afgelopen weekend voeren onze ouderejaars-wedstrijdroeiers maar liefs op twee wedstrijden.

Allereerst startte Fleur Hiensch op de Tromp in Hilversum. In het druk bezette DSB1x-veld begon Fleur aanvankelijk goed. Ze roeide lekker en deed met de subtop van het veld mee, maar deze situatie veranderende helaas na twee kilometer. Vanaf dat moment verkrampte haar rechterarm volledig en  was zij niet meer in staat om goede krachtige halen te maken. Het goed afleggen van de resterende drie kilometer werd daarmee een lastige opdracht.  De wedstrijd verliep voor Fleur dan ook teleurstellend. Gelukkig staat  a.s. zondag de Asopos Najaars op het programma. Daar hoeft Fleur gelukkig een minder langere afstand af te leggen, namelijk een 2000 meter. Voor Fleur een prima afstand om de bittere nasmaak van afgelopen weekend weg te spoelen.

 

In Kettwig werd er door onze roeiers van MGZ, MGD en MGLD een minder serieuze wedstrijd gevaren. Naast het roeien was er ook genoeg ruimte voor een goed feestje en heerlijk(e) biertje(s). Zaterdag was het weer met wat lichte regen iets minder, maar op zondag scheen de zon volop en was het aan de oevers van de Ruhr zeer goed vertoeven.

 

MGLD startten in Kettwig voor het eerst in een dubbelvier. Het roeien in de dubbelvier oogde nog wat onwennig. Op de langere afstanden werd er door de meiden prima gevaren (4e op de 2500 meter en derde op 4000 meter), maar op de korte sprintafstanden hadden zij zichtbaar moeite met het hogere tempo. Dat resulteerden helaas tot een laatste plek op de 750 - en 250 meter. Als eindresultaat behaalden de meiden de vierde plek in het overalklassement.

 

MGD stond het gehele toernooi op een steady tweede plek. Een sterke Duitse combinatieacht was gehele toernooi net een maatje te groot. Iedere keer gaven onze dames op deze ploeg net iets toe. Behalve op de 250 meter, die volgens de uitslagen onze dames overtuigend wonnen. Helaas veranderde de stand in het overalklassement met deze overwinning niet. Daar eindigde MGD, achter de Duitse combinatieacht, op een nette tweede plek.

 

In het veld van MGZ keek ik vooral uit naar de clash tussen het blauw en het paars. De twee achten van Njord, die zelfs zonder kater aan de start verschenen, werden op iedere afstand door onze zware acht geklopt. Met het feit dat een aantal van de roeiers van MGZ voor deze wedstrijd een behoorlijk aantal glaasjes hadden gedronken, smaakten deze overwinning extra zoet of eigenlijk extra bitter. Het gehele toernooi presteerden MGZ goed. Ze wonnen de 750 meter en streden zelfs mee om de eindoverwinning. Helaas, door een mindere 250 meter, ging de Duitse combinatieacht uiteindelijk met de overwinning ervandoor. MGZ eindigde in het overalklassement op een tweede plek.

 

Het koningsnummer van de Kettwiger Herbst-Cup was zonder enige twijfel de Drachenbootregatta. Heel Kettwig liep uit om naar de verschillende boten te kijken. Eén drakenboot was echter nog niet vol, maar na een oproep van de organisatie stapten Jorran Klaassens en Rogier von Asmuth vrijwillig in. Plots waren zij deel van het befaamde G-team van Kettwig. Ondanks hun inspanning eindigden deze drakenboot helaas op de laatste plek.

 

Kortom het was een geweldig weekend in Kettwig. Zowel de roeiers, fans en het bestuur hebben genoten van de wedstrijd, het heerlijke bier en het geweldige feestje.  

 

Met paars-wit-rode groet,

Joost Kempers

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien 

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)