Voorbeschouwing Novembervieren 2016

Hetairoi, lieve leden,

 

Na al het roeigeweld in grote en kleine nummers op de Asopos Najaarswedstrijden zal er dit weekend enkel in viertjes worden gestreden. Op de Novembervieren starten namens Asopos MGL, MGD, MGLD en Boudewijn Röell.

 

De Novembervieren is een wedstrijd over een afstand van vier kilometer, waar alleen in vieren met stuurman of stuurvrouw wordt gestart. De start van de wedstrijd ligt bij het restaurant Klein Kalfje en de finish ligt 4 kilometer verderop tegenover het clubgebouw van roeivereniging ‘De Hoop’. Omdat er op de Amstel wordt gevaren, wacht er voor de stuurtjes een belangrijke taak. Zij moeten hun boot zo goed mogelijk door de verschillende bochten manoeuvreren en daarmee voorkomen dat er extra meters worden gevaren.  De wedstrijd is opgedeeld in drie blokken, in ieder blok starten er ploegen van Asopos.

 

In het eerste blok beginnen de dames van MGD. In een zeer goed gevuld DN4+ veld, met maar liefs 17 inschrijvingen, starten zij met twee viermetten (Asopos 1 gestuurd door Sophie Verhoeven:  Laura Lems, Anouk Bonke, Lisa Bloemberg, Fleur Jaspers. Asopos 2 gestuurd door Maud Westendorp: Irini Biezeveld, Sonja Belleman, Nenya Jochemsen, Emma Backer). Het veld bestaat bijna volledig uit tweedejaars roeiers en onze dames zullen dan ook veel bekenden van vorig jaar tegenkomen. Vorig jaar had de EJD soms nog moeite met de rest van het veld, maar de dames zijn goed op weg om daar dit jaar verandering in te brengen! Buiten de positie van de dames ten opzichte van andere verenigingen, ben ik ook erg benieuwd naar welke van de twee Asopos viertjes deze keer het hardst gaat. Op de Asopos Najaars was het nog het viertje van Fleur Jaspers, maar omdat er dit keer een aantal plekjes zijn verwisseld, staat er nog niets vast. De twee viertjes starten achter elkaar dus het belooft een mooie strijd te worden. De coaches waren in ieder geval erg positief over de afgelopen trainingen.

 

MGLD start in blok 2 in het LDN4* - veld. Op de Asopos Najaars startten de meiden nog apart, maar dit weekend starten Iris van Teylingen, Pip Vlaanderen, Fleur Hiensch en Maaike van den Hil, gezamenlijk in een viertje. Zij zullen gestuurd worden door Maud Westendorp. De vier dames waren afgelopen woensdag lekker bezig op de ergo, zondag is het aan hen om deze power goed op het water over te brengen. Ook bij de lichte dames bestaat het veld vooral uit tweedejaarsroeiers. Ondanks dat zal het voor de lichte dames een pittige opdracht worden: een aantal dames die bij de Novembervieren aan de start liggen, hebben op de Tromp erg goed gepresteerd.

 

In blok drie starten MGL en Boudewijn. Net als de dames starten ook de heren van MGL in twee viertjes (Asopos 1 gestuurd door Ingrid de Hoo: Quint Hottentot, Jeroen Kries, Philip Geraedts, Daan Kuhlemaijer. Asopos 2 gestuurd door Robert Braal: Ruben van den Berg, Mats Jacobs, Jarno Hagelen, Niels Bresser). Winst voor de lichte heren zal een moeilijke zaak worden, aangezien zij tegen aanzienlijk zwaardere tegenstanders moeten roeien.  Het is dus interessanter om te kijken wie er van het Asopos viertje het hardst gaat.

 

Als laatste, maar zeker niet de minste, vaart Boudewijn Röell samen met drie goede roeiers (Meindert Klem, Jasper Tissen en Thijs van Luijk) van Skadi uit Rotterdam in het SA4+ veld. Het niveau in het veld is erg hoog: Kai Hendriks, ploeggenoot van Boudewijn in de Holland Acht, start en Nereus legt een viertje met daarin een aantal Henley roeiers op het water.

 

Het belooft zondag een herfstige dag te worden, maar een strijd tegen de elementen zal de strijd op het water alleen maar ten goede komen. Tot op de Amstel!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Joost Kempers

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)