Het Asopos Ringvaartlidmaatschap

Parthenon EY Ringvaart Regatta;

Sinds 1976 organiseert de Delftse Studentenroeivereniging Laga de Ringvaart Regatta, de langste onafgebroken roeimarathon ter wereld. De wedstrijd begon ooit als een weddenschap tussen Laga en de Leidse roeivereniging Njord, maar is uitgegroeid tot een internationale fenomeen met roeiers uit de hele wereld. De datum voor deze wedstrijd is 6 juni 2018. Ieder jaar start deze titanentocht op onze eigen roeivereniging Asopos de Vliet waarna de ploegen 100 km afleggen om uiteindelijk bij Lijm & Cultuur in Delft over de finish te komen. Het parcours van de Ringvaart voert voornamelijk over de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder, die vanaf de Kagerplassen 'linksom' gevaren wordt langs Amsterdam, Haarlem en Lisse. Daarna lust de wedstrijd weer terug aan de Kagerplassen om vervolgens zuidwaarts te trekken naar het Delftse. De route loopt dan via de Vliet en het Rijn-Schiekanaal naar Delft waar de finish is op het festivalterrein Lijm & Cultuur. Het is een geweldige prestatie om deze race uit te varen en veel ploegen zetten zich dus ook in voor goede doelen zoals Stichting ALS Nederland en stichting Spieren voor Spieren. De Ringvaart is voor dit soort stichtingen de ideale manier om bewustwording te promoten en jij kan daaraan meehelpen! 

 

Na het succes van afgelopen jaren biedt Asopos de Vliet ook dit jaar een speciaal Ringvaartlidmaatschap aan. Ook studenten die niet bij een roeivereniging lid zijn kunnen meedoen aan dit evenement; Roeien is een sport die snel aan te leren is. Wil jij met je cordial, dispuut, jaarclub of gewoon met een groep vrienden deze uitdaging aangaan en iedereen laten zien dat jullie deze marathon tot een succesvol einde kunnen brengen? Dan is een Ringvaartlidmaatschap de ideale manier om je hierop voor te bereiden! Er is de mogelijkheid om te starten in een boot van 4 of 8 personen.

 

Als je Ringvaart lid wordt bij Asopos de Vliet zullen wij samen met jullie naar die grote roeiprestatie toewerken. De maanden voor de Ringvaart zullen wij je de roeihaal aanleren, je conditie opbouwen en je uitleg geven over alles wat komt kijken bij een sportieve prestatie van het formaat van de Ringvaart.

 

Het Asopos Ringvaartlidmaatschap

Als Ringvaart-lid van Asopos betaal je €125,- voor het Ringvaart-lidmaatschap, hiervoor krijg je;

Exclusief voor Ringvaartleden;

-Centrale introductiemoment. Hier leer je alles om te kunnen beginnen met het roeien

-‘De Eerste Halen’, een korte toelichtingscursus omtrent het roeien. Hiervoor hoeft het Ringvaart lid nog geen voorkennis van roeien te hebben. Roeien is dé studentensport

-‘Palen en de Boot’, een korte toelichtingscursus omtrent het materiaal. Hier leer je omgaan met de boten en de rest van het materiaal.

-Twee Soosavonden voor Ringvaart Roeiers.

-Leer andere Ringvaart roeiers onder het genot van een hapje en een drankje kennen en deel verhalen met ervaren Ringvaart roeiers.

-Cursus Wedstrijdvoorbereiding. Bij deze cursus leer je de belangrijke ‘tips & tricks’ om de 100km tot de volle potentie uit te roeien. Kortom, de nodige informatie om er een geweldige tocht van te maken!

-Inschrijving van de Ringvaart. Wij zorgen ervoor dat de boten geregeld zijn en dat ieder Ringvaart lid is ingeschreven voor de wedstrijd.

 

Tijdelijke Asopos Lidmaatschap;

-Dit tijdelijke lidmaatschap zal geldig zijn vanaf 19 februari 2018 tot aan 12 juni 2018, zodat de Parthenon EY Ringvaart Regatta kan worden gestart op 6 juni.

-Trainingstraject onder begeleiding van coaches met roei-ervaring. Deze coaches zullen helpen met trainingen plannen en coördineren.

-Toegang tot hetzelfde trainingsmateriaal als onze reguliere leden.

-Ieder Ringvaart lid is uiteraard hartstikke welkom om mee te komen eten en borrelen op onze soosavonden. Deze zijn op de maandag en de donderdag. Hiervoor kan men zich inschrijven voor het avondeten en genieten van alle activiteiten die georganiseerd worden op de vereniging.

 

 

Voor vragen of inschrijvingen kunt u altijd mailen naar [email protected] of [email protected]. Bellen is ook mogelijk: 071-5892897 op doordeweekse dagen van 10:00 tot 20:00.

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)