De Toppers in Varese

Hetairoi, lieve leden,

 

Italië is zoals we weten de vorm een laars. Wat blijkt, alles in Italië lijkt op schoeisel. Er gaat niks boven een setje mooie Italiaanse stappers. Okee, misschien een Italiaans ijsje. Ons hotel ligt pal aan het prachtige meer met uitzicht op de bergen. Heerlijk lekker.

We zitten hier met tachtig man en de hotel-staff weet niet wat zich is overkomen. Elke ochtend, middag en avond bereiden zij een eenvoudige doch voedzame maaltijd om iedereen te voorzien van eten, echter snap je dat dit idyllische concept in werkelijkheid net iets anders uitpakt.

Coaches geven het goede voorbeeld en dringen voor, legers junioren belegeren als een plaag sprinkhanen de pastabakken en nog voordat de laatste bakken eten op tafel zijn gezet is alles kaal gegeten. Soms wordt er nog iemand teruggestuurd door zijn coach om sla te halen, maar dit is meestal tevergeefs. Die komt dan terug met drie kommen tiramisu.

Met de gretigheid dat er opgeschept wordt, worden er ook stevige kilometers gemaakt. Het meer is vier bij zes kilometer en je kan verschillende routes varen. Ward raadt jullie de volgende route aan: Volg de roeibaan richting het zuidoosten tot je bij de finish komt, maak daar rond en ga parallel aan de roeibaan richting het midden van het meer. Kijk goed om je heen, er ligt namelijk van alles in en op het water. Boeien, coachbootjes, verdwaalde junioren, zwanen en ja ook hier meerkoeten. Steek het midden over en je komt uit bij de andere roeibaan. Want één roeibaan is natuurlijk niet genoeg. Hier heb je een prachtig uitzicht op een fabelachtig gebouw met een toren (we zijn er niet uit of het een landhuis, kerk, kasteel of supermarkt is) en natuurlijk de bergen!

-Dit is het punt waarop Jolmer Ward weer even bij de les moet krijgen.-

Dan volg je de andere roeibaan 500m richting de kant en draai je een kwartslag om weer dwars over te steken, een paar junioren te tackelen, het starthuisje van roeibaan 1 net te missen, een stukje te verdwalen, Ed Maan door een coachtoeter te horen schreeuwen dat je die ene boei (die je al lang gezien had) moet ontwijken, een punt van herkenning tegenkomt en veilig en wel richting je volgende maaltijd kan roeien.

Mirjam heeft geen favoriete route. Die vindt alles prachtig en bevindt zich non-stop in een sprookje. Met kastelen, watermonsters, geheimzinnige mist (met en zonder zonnebril) en raadt iedereen aan om op te letten waar Ward zich bevindt zodat hij op een gegeven moment ook weer thuis kan komen.

We zitten nu halverwege ons trainingskamp, hebben zeven trainingen gedraaid en mogen nog zes keer van dit fantastische roeiwater gaan genieten. Het is gaaf om met zoveel verschillende verenigingen te trainen. Het is leerzaam, nuttig, hilarisch en motiverend. We missen jullie, volgend jaar meer paars in Italië!

 Kusjes,


 

De Toppers

PS: Foto's door Ellen de Moncy 

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)