Voorbeschouwing Head of the River 2017

Aankomend weekend staat er weer een wedstrijd op het programma, dit keer helaas geen vierkamp, maar de Head of the River. De Head is de langste wedstrijd van het roeiseizoen.  Acht kilometers zullen de roeiers afleggen vanaf de Nieuwe Amstelbrug naar Oude Kerk aan de Amstel.  Het weer lijkt veel minder goed te worden dan afgelopen weekend: veel meer wind en regen zal het de wedstrijd nog een stukje lastiger maken. Voor de stuurtjes is de Head de wedstrijd waar ze zich echt kunnen onderscheiden: Door de juiste lijnen in de verschillende bochten van de Amstel te pakken, kunnen tientallen kostbare secondes worden gepakt. Voor de eerstejaars ploegen die starten, EJZ en EJL, is het zaak om strak door deze bochten komen en daarmee op jacht te gaan naar meer klassementspunten.

Op zaterdag zal de Heren Club 8+ “Philly Wonka en de SS Clubjacht” aan de start van de 8000m meter verschijnen. Ze roeiden vorige week zaterdag een uitstekende 2500m op de Heineken Vierkamp en bewezen zich daar een gedegen deelnemer in de Kruithuisbokaal. Echter was de 5000m minder succesvol voor de heren, ze kwamen niet lekker bij elkaar en verloren hiermee kostbare seconden. Desalniettemin is de verwachting voor dit weekend positief. Ook dit weekend speelt de Hoerenbocht een cruciale rol gedurende de race, hierbij kunnen meerdere seconden gewonnen worden. Jade zal de heren hierin sturen en het uiterste uit ze halen. De heren zijn sterk op de lange afstanden, ze zullen dit weekend zichzelf opnieuw moeten bewijzen om hun positie in de bokaal te verbeteren. De heren starten in het eerste blok op zaterdag om 13:30. Ze starten als 7e, kom ze gezellig aanmoedigen!

Op de zaterdag start ook de HV-E Aengwirden 8+. Deze mannen uit Heerenveen verdedigen dit jaar hun titel op de Head. Voormalig Asopos Toptalent Frans van der Steen slaat deze veteranen boot voor en Ingrid de Hoo stuurt deze 8+ net zoals vorig jaar. Mede dankzij haar stuurkunsten wisten de heren toen de overwinning op de 8000m te pakken en ook dit jaar lijken de heren uit Heerenveen weer in topconditie.  Ze starten als eerste van hun heat tijdens blok 2 om 16:00.

Op zondag is het de beurt aan de wedstrijdploegen. Helaas zijn EJD en EJLD door blessures verhinderd, het is dus aan de heren van Asopos om de eer hoog te houden. Eerstejaars Licht heeft een succesvolle Heineken achter de rug zij roeiden daar vier sterke afstanden, allemaal binnen de top vier van het veld. Ze starten komende zondag na Proteus en dat is erg interessant, afgelopen weekend eindigden zij daar namelijk nog net achter. Zal het dit weekend wel lukken om voor Proteus te blijven? Ze hebben gelukkig acht kilometer lang de tijd om de achterstand van vorige week om te zetten in een voorsprong. Voor het klassement is het verder zaak om Nereus en Skadi in de gaten te houden, zij staan op een respectievelijke eerste en derde plek.

Eerstejaars Zwaar stapt na een avontuurtje in de acht weer in de viermet, op de WinterWedstrijden roeiden zij in dit nummer nog naar twee punten voor het klassement. Op de Heineken verliepen de langere afstanden nog wat minder, maar wellicht lag dat ook aan de combinatie. Hopelijk kunnen zij dit weekend de kracht die zij op de kortere afstanden van de Heineken Roeivierkamp lieten zien,  ook op een langere afstand overbrengen. Zij starten achter Aegir, een ploeg die op de WinterWedstrijden nog nipt sneller was.

Ingrid, Robert, Isabelle en Jade hebben op de Heineken al laten zien goed te kunnen sturen. Voor hen is dit weekend een grote rol weggelegd. Ik wens ze allemaal veel succes! De Head is immers voor de stuur de leukste wedstrijd.

 

Buiten het roeigeweld van Asopos ploegen, zal er ook gestart worden door de professorenboot. Zij starten op zondag in blok 1 en worden gestuurd door Eveline Hoevenaars. De heren hebben al ervaring met de Head en zullen er zeker een mooie afstand van maken. 

 

Met paars-wit-rode groet,

Joost Kempers

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien

 

Maas van Zeijl

h.t. Commissaris CompetitieroeienTijdschema

 

Zaterdag

13:30 HClub 8+

Sebastiaan Vink

Joe Wylde

Philip Wong

Jair de Valk

Sammy Wals

Sander Heeman

Jason Fick

Jord  Cornelisse

Jade Baars (stuur)

 

16:00 HV

Aengwirden combi

Ingrid de Hoo (stuur)

 

Zondag

11:00 EJL

Eise van Oijen

Bart Visser

Rens Bakker

Sybren Bouwman

Siem de Visser

Frank Rensen

Koen van Rijn

Victor Hakeboom

Robert Braal (stuur)

 

14:00 EJZ

Sjoerd de Groot

Sean van beek

Maurice de Haan

Mathijs Berkhout

Isabelle Vrijmoed (stuur)

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)