Nabeschouwing Aegir Lentesprint & Skiffhead 2017

Hetairoi, lieve leden,

Met alle drukte van de Open Week zou je bijna vergeten dat er 3 Dames ploegen de Aegir Lentesprint hebben gestart. Bijna, maar gelukkig toch niet helemaal. Terwijl op Asopos de Lammetjestocht werd georganiseerd vond in het Hoge Noorden de Aegir Lentesprint plaats. Deze nieuwe wedstrijd op het Hoornsemeer vlak onder Groningen kreeg een ware vuurdoop toen het halverwege de dag keihard begon te onweren. Hierdoor moesten jammer genoeg veel finales worden afgelast. Desalniettemin verschenen de dames gemotiveerd en gefocust aan de start.

Het waren Boatiful; TROWpisch lekker! en Gold Riggers die als eerste van start gingen. Gold Riggers roeiden een sterke race en kwamen met een tijd van 2:12,85 als eerste van hun heat over de finish. Een goed begin van hun dag.  De recentelijk gevormde combi-ploeg ‘Boatiful: TROWpisch Lekker!’ hebben nog niet lang de tijd gehad om met elkaar te trainen. Dat terzijde waren de dames wel super enthousiast om met elkaar een wedstrijd te starten. Met een tijd van 2:30,11 kwamen de dames als 4e over de lijn. In hun tweede voorwedstrijd roeiden ze merkbaar beter en kwamen daarom ook met een tijd van 2:24,50 over de finish. Hiermee wisten ze zich jammer genoeg niet te plaatsen voor de finale plekken, maar de dames hebben zeker progressie getoond dit weekend

Hierna was The Black Rowse aan de beurt om de 500m af te legen in de C4+. De dames hadden recentelijk het roer omgegooid en het trainen weer serieus opgepakt en waren erg benieuwd hoe het zou uitpakken. Er was jammer genoeg sprake van materiaalpech. Gelukkig had de ploeg hun coach Marilyn aan het roer zitten. Zij wist goed haar mondje te roeren en wist de ploeg na een korte pitstop weer rustig op de juiste koers te sturen. Met een tijd van 2:27,06 en 2:33,33 wisten de dames helaas niet de A- of B-finale te halen. Dankzij het spijtige weer gingen alle anderen finales niet door. Hoewel het toch echt net 1 april was roerde maart toch nog zijn staart.

Gold Riggers roeiden in de vroege middag een sterke tweede voorwedstrijd. De dames konden jammer genoeg net niet de NOOC starten, maar waren vastberaden om hard mee te varen de Sprintbokaal. Ze hebben gedurende hun trainingen ook zeker de potentie hiervoor getoond. Met een tijd van 2:18,64 wisten de dames een plek in de B-finale te bemachtigen! Deze tijd is langzamer dan hun eerste voorwedstrijd, maar hierbij speelde de toegenomen wind zeker een serieuze factor. In de B-finale wisten de dames zich een 4e plek toe te eigenen met een tijd van 2:17,17. Een goed begin in de Sprintbokaal voor Gold Riggers!

Op de zondag reisde er een enkele skiffeur met zijn coaches en het bestuur af naar de Amstel voor de 67e Skiffhead. Paul Couzy startte in het Heren Club Skiff veld de 4000m. Dit is in ieder boot type een zware race, maar in de eenmansboot zijn alle halen belangrijk. Ondanks de sterke start en de technische halen ging er toch iets minder goed gedurende de race. Paul moest de afgelopen trainingen vooral focussen op het hangen tijdens de haal. Dit is zeker voor een lange tocht heel belangrijk. Paul had gedurende de race veel last van één van zijn armen, deze verkrampte en zorgde voor een pijnlijke race. Desondanks stuurde Paul zijn boot over een prima lijn en wist hij zelfs de omgeslagen tegenstanders te vermijden. Met een tijd van 19:49,9 werd Paul 10e van de 12.

De volgende wedstrijd die zal gaan plaatsvinden is de Skøll Cup op 15 en 16 april. Ook hier zullen er weer veel Asopos ploegen meedoen. Meer informatie hierover volgt snel.

Met paars-wit-rode groet,

Maas van Zeijl

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)