Voorbeschouwing Skøll Cup 2017

Hetairoi, lieve leden,Dit weekend zullen nagenoeg alle competitieploegen van Asopos hun opwachting maken op de Bosbaan in Amstelveen. Op de grootste wedstrijd binnen competitie roeiend Nederland, de Skøll Cup, wordt voor het eerst boord aan boord gestreden over 1000 meter (2000m voor de ouderejaars).

Op zaterdag ochtend zullen “Rowlifanten” en “Spatzuiver” als eerste in een voorronde starten in hun eigen NOOC-poule. De ploegen starten dit jaar beiden wedstrijden met een 1000 meter vanuit vaste start. Op de HNOT wisten Rowlifanten een snelle tijd neer te zetten. Spatzuiver roeiden in Tilburg de E-Finale. Op de Bosbaan zullen de dames weer proberen om omhoog te klimmen in de poules.

De dames van XOXROW starten zaterdag de eerste wedstrijd van de Vlietbokaal. De gladde vier is al sinds de Asopos Najaars samen aan het trainen voor het seizoen en zullen dit weekend laten zien waar ze zich in het veld bevinden.

Hierna is het de Club Acht “Philly Wonka en de SS Clubjacht” die de volgende wedstrijd van de Kruithuisbokaal gaan starten. Na een succesvolle Heineken Roeivierkamp en een mindere Head of the River Amstel zullen de heren de 2000m van de Skøll Cup gebruiken om weer de benodigde punten te bemachtigen. De heren hebben laten zien dat ze hard gaan op de 2k, dus het belooft een mooie race te gaan worden.

De Dames Club Vier “LOSSS!” trapt de Vlietbokaal dit weekend af in de gladde vier. De dames hebben op de Heineken Roeivierkamp uitstekende races gevaren en wisten door te gaan naar de zondag. Dit was echter in de gelegenheid 8+ met hun eigen coaches en Marissa. De dames hebben bewezen hard te kunnen gaan in de boot, maar de Skøll Cup wordt in de 4+ gestart. De dames zullen het hier zonder coaches in de boot moeten doen. Ik verwacht dat ze prima in het veld liggen.

Vlak voor de middag zal Paul nog in de skiff de 2km starten. Hij roeiden dankzij een blessure een matige tijd op de Skiffhead, maar hij heeft nu gelukkig niet meer last van zijn onderarm. Met ontspanning als een belangrijk focus puntje zal Paul zich weer naar de start begeven.

“El Súper Duo” start dit weekend de 2de wedstrijd van de Gyas Noord-Willemsbokaal. Na een prima HNOT-weekend hebben de heren de smaak lekker te pakken. Maurice en Dirk coachen momenteel de respectievelijk de Dames- en de Heren Top C4-en en gebruiken deze wedstrijden als een sportieve afleiding. Desalniettemin nemen de heren de wedstrijden wel serieus.

In de middag starten “Als Blikken Konden Doden” en “Smikkelbeer” hun voorwedstrijden. ABKD roeiden op de HNOT een E-Finale, maar de dames hebben enorm genoten en zijn super gemotiveerd om weer te gaan starten. De Heren Top C4+ “Smikkelbeer” hebben op de HNOT een prima race gevaren. Met een tijd van 1:49,5 hebben ze hun eerste mijlpaal bereikt en wisten ze de B-Finale te halen. De heren hebben een lekker begin van het seizoen gepresenteerd en gaan dit goed voortzetten op de Bosbaan. Kom ze lekker aanmoedigen!

Op de zondag starten er 6 Onervaren C4+ boten en een 4+. In de ochtend zullen Biervliet, (s)Tijgahs en Bli(k)ken Bier de 1000m over de Bosbaan gaan ervaren.  De (s)Tijgahs hebben op de HNOT een duidelijke progressieve lijn gedemonstreerd op de 500 meters. Iedere race gingen ze harder. Hopelijk lukt het ze om meteen hard te gaan op de Bosbaan dit weekend, dan kunnen ze prima stijgen in hun poule. De heren van Bli(k)ken Bier roeiden op de HNOT in de A-Finale. Hun heat was echter qua tijd niet één van de snelste. Ze zijn fysiek sterk en zullen zeker een ploeg zijn om op te letten dit weekend. Voor Biervliet is dit de eerste wedstrijd van de NOOC, de heren mochten de namelijk HNOT niet starten. Dit zorgde voor de welverdiende frustratie binnen de ploeg, maar gelukkig hebben de heren de irritatie omgezet in focus voor de Skøll Cup. Op het trainingskamp in Enschede hebben de heren laten zien heel graag harder te willen gaan. Dit weekend kunnen we aanschouwen of het ook echt effect heeft gehad op hun tijden.

“Ovulatie” start dit weekend hun eerste wedstrijd van de Vlietbokaal. De heren hebben de laatste tijd veel last gehad van blessures en kreeg op de HNOT geen boot meer gevuld. Met een nieuwe invaller hebben de heren het trainen weer opgepakt en zullen ze de 2000m van de Skøll Cup gaan trotseren. Volgens coach Michael gaat de boot momenteel niet hard, maar wordt er wel lekker getraind. We zullen zien hoe ze in het veld gaan liggen.

In de middag starten de laatste drie NOOC ploegen: B’voot start dit weekend hun eerste wedstrijd. Na een stroef begin van het roeiseizoen hebben de dames het trainen weer goed opgepakt en zijn ze klaar om keihard hun best te gaan doen in de NOOC. Ze mochten niet de HNOT starten en willen nu dus ook gelijk hoog in hun veld eindigen. De heren van Vatos Locos hadden niet een hele goede HNOT geroeid. De heren vonden zelf dat er niet genoeg kracht onder zat en hebben zich voorgenomen om harder te gaan trainen, zodat de prestaties verbeteren. Een eerlijke en strenge blik. Ik verwacht dat de heren een sterk stijgende lijn gaan presenteren op de Skøll Cup. Tot slot start de Dames Top C4+ “InTeam” het Klassement veld. De dames waren niet heel tevreden over hun HNOT-race. Technisch ging het uitstekend, maar er ontbrak kracht. De ploeg heeft ook last van blessures. Deze wedstrijd zullen ze met een invaller starten. De dames hebben nog niet veel met deze opstelling kunnen roeien, maar ze zullen hun uiterste best gaan doen.

Het belooft een druk weekend te worden op de Bosbaan. Volgens de weersvoorspelling gaat het regenen en blijft de temperatuur rond de 10 graden Celsius. Niet het beste weer dus. Neem allemaal je regenspullen mee wanneer je komt aanmoedigen!

Met paars-wit-rode groet,

Maas van Zeijl

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)