Voorbeschouwing Westelijke Regatta- Asopos de Vliet Lustrumwedstrijden

Aankomend weekend staat de Westelijke Regatta op het programma. Van oudsher een roeiwedstrijd die door de Zuid-Hollandse Roeibond wordt georganiseerd. Asopos de Vliet is samen met Skadi, Pelargos en DDS een van de verengingen die actief aan deze wedstrijd bijdraagt. Dit jaar heeft de Westelijke een extra paars tintje, want het dit jaar ook onze Asopos de Vliet Lustrumwedstrijden. Naast al het harde roeien zorgt de LuCo voor wat extra’s om ons lustrum te vieren. Zo zijn er veel paarse attributen en maakt de LuCo heerlijke smoothies in de paarse lustrum lounge, waar menig roeier en coach even kunnen bijkomen.

Voor onze wedstrijdroeiers is de Westelijke Regatta de tweede wedstrijd op de WAB. Met nog maar 1,5 maand te gaan schiet het roeiseizoen aan ons voorbij. Voor de klassementen stijgt langzaam maar zeker de spanning en de mogelijkheden om blik te trekken nemen langzaam af. 

Op zaterdag starten de heren van EJZ als eerste. Helaas is de loting nog niet bekend, dus over welke voorwedstrijd zij zullen starten, kan ik nog niets zeggen. Wel hebben de heren twee lekkere weken achter de rug. De periode van blessures lijkt voorbij en samen roeien zij veel beter. Afgelopen dinsdag trokken zij tijdens een 500 meter het gas behoorlijk open. Zelfs met een beetje tegenwind roeiden zij naar een rappe tijd. Dit weekend is het zaak om diezelfde agressiviteit en felheid te tonen. In het klassement staan de heren nu met Aegir op een gedeelde vijfde plek. Maar plek drie en vier blijven dichtbij. Skadi (4e) was vorige week veel langzamer, maar Gyas (3e) ging in de A-finale toch net iets harder. Toch denk ik dat de heren met een goede race het weer goed voor het klassement gaan doen. 

Op zondag starten zij B4+ veld. Op de Damen konden zij vanwege een ziekte dit veld helaas niet starten.

Bij MGD is er afgelopen weken het één en ander veranderd. Zo roeit de vierzonder met een nieuwe opstelling. Emma en Anouk hebben van plekje geruild. Emma zit nu op slag en Anouk op Boeg. Ook de tweezonder is niet meer hetzelfde.  Na een lange revalidatie van haar gebroken enkel is Laura weer terug. Samen met Fleur roeit zij in de twee. Lisa stapt dit weekend in de skiff.

Voor de vierzonder ging het op de Damen redelijk. Zaterdag lagen de meiden in de A-finale, maar op zondag lieten zij zich door Orca verrassen. Qua klassement is de stand nog onduidelijk, over het incident op de Hollandia is nog geen beslissing gemaakt. In ieder geval zijn de dames lekker bezig en horen zij gewoon in de A-finale thuis. Ritmisch vaart het deze week beter, hopelijk betaalt dat dit weekend zich uit.

Voor de tweezonder, met daarin Fleur en Laura, is het dit weekend even aftasten. Zij starten dit weekend voor het eerst samen. Ze starten daarom maar één keer. In het DG 2- liggen zij direct in de finale.  Het roeien was in het begin nog wat onwennig, maar gaat de afgelopen week steeds beter. Als het hen lukt om goed samen te komen, roeit het best lekker. Ze zouden zaterdag zomaar best ver kunnen komen.

Dit weekend start voor Lisa in de skiff een nieuw avontuur. Nadat zij dit jaar alleen nog maar in de twee heeft gezeten, zal skiffen nog erg wennen zijn.  Toch voer zij in haar trainingen prima tijden, waarna er besloten is direct dit weekend te starten. Qua tegenstanders vaart zij vooral tegen burgerverenigingen. Lisa heeft vorig jaar al enige skiffervaring opgedaan, maar het is even afwachten hoe zij in het veld ligt.

Na weer een verdienstelijke prestatie op de Damen (4e), kan dit weekend EJD in theorie de sprong naar de top zes van het klassement maken. De dames staan in het klassement nu zevende, maar het verschil tussen Proteus (6e) en Njord (5e) is nog maar twee punten. Met een goede race zou het moeten lukken.

Nu Nereus afgelopen weekend Beginner-af is geworden, is het in het DB 8+ reuze spannend. Iedere ploeg die daar start, heeft de EJD weleens verslagen.  De loting is nog niet bekend, maar op basis van eerdere resultaten verwacht ik voor het blik een mooie strijd tussen onze dames en die van Thêta en Skøll.

MGLD start net als op de Damen met twee tweetjes. Op zaterdag starten Joosje en Maaike in LDB2x en LDE2x. Pip en Iris starten alleen in het LDE2x. Zondag starten beide tweetjes alleen LDE2x.

Op de Damen ging het voor Joosje en Maaike nog niet zo soepel, maar de afgelopen week begint de boot wat beter te lopen. Winnen zit er op zaterdag nog niet in, maar als de meiden de aansluiting weten te vinden dan is dat al een hele verbetering.  Later op zaterdag starten zij samen met Pip en Iris in LDE2x. Met alleen nog Orca als tegenstander zijn de kansen voor blik zeker aanwezig. Op zondag volgt nogmaals het LDE2x veld. Daarin was meer tegenstand, maar misschien voor Pip en Iris weer kans op een blik.

Voor Frank staan er dit weekend weer twee races op het programma. Op de Damen was hij niet helemaal fit en startte hij alleen het B 1x veld. Nu komt er dit weekend ook de G 1x bij. Afgelopen weekend was er voor Frank bezoek op Asopos. Jorrit Lind (Argo) kwam naar Leiderdorp en gezamenlijk is er lekker getraind. In het G1x veld ligt het niveau voor Frank aan de hoge kant. Mocht hij een plekje in de A-finale halen dan zou dat een uitzonderlijke prestatie zijn.

Voor Frank en zijn coaches lig de focus vooral op het B 1x, waarin iedere week de kansen voor Frank toenemen. Een aantal sterke tegenstanders doen deze week niet mee. Frank is weer fit en heeft daardoor heel erg goed kunnen trainen. Op de Damen roeide hij in de B-finale een knappe race. Als hij dat dit weekend weer doet, moet A-finale er zeker in zitten.

Ook bij de vierzonder van MGL is er deze week qua opstelling iets veranderd. De jongens varen dit weekend voor het eerst in blok. Afgelopen week waren zij genoodzaakt om in de Dondorp-Loopstra (blok opgeriggerd) te trainen. Dit beviel de heren wel. De boot liep beter (en rechter) door. In het Developmentveld ging het op de Damen niet erg lekker. Ze roeiden ver achteraan. Gelukkig was het op zondag in het LG 4- al beter. Met een sterke eerste 500 meter werd de aansluiting met het veld niet volledig verloren. Met de nieuwe opstelling verwacht ik dat het beter gaat. Hopelijk brengt het ze dit weekend dichter bij de finales.

Eerstejaars Licht start zaterdag pas laat en kan daardoor net iets langer slapen. Op de Damen werd er door het missen van de A-finale dure punten voor het klassement misgelopen. Daar staan de jongens nu nog vijfde. Njord zit hen met maar met één punt verschil dicht op de hielen. Maar plek vier is met drie punten verschil nog steeds binnen handbereik. Gelukkig werd de Damen met het winnen van de B-finale op zondag positief afgesloten. De loting is nog niet bekend, maar in ieder geval moeten de heren voor het klassement Njord en Skøll in de gaten houden.

Op zondag ligt de focus weer op het Beginnersblik. Op de Damen ging het in de voorwedstrijd helaas mis. Toch lieten de heren in de B-finale overduidelijk zien gewoon bij de top te horen.  Zondag zal het weer spannend worden. Eerst is het zaak om de voorwedstrijd te overleven, maar mocht dat lukken dan is er in de A-finale veel mogelijk.

De toppers doen op de Westelijke ook weer allemaal mee. Ward start op zondag eerst weer samen met Just (Gyas) in de dubbeltwee. Op de Damen kwamen zij met een schitterende eindsprint net voor de overwinning te kort. Gezien de inschrijvingen op zondag zijn de kansen voor Ward en Just op een overwinning erg groot. Later op zondag stapt Ward ook nog eens in zijn skiff. Met maar vier deelnemers, is Ward hier ook eigenlijk aan zijn stand verplicht om te winnen.

Na het NK Klein was Mirjam een tijdje niet zo fit. Gelukkig gaat het nu weer beter en zal zij dit weekend weer starten. In het LDE1x treft zij behoorlijk wat tegenstand. Zo treft zij Amber van Zomeren die afgelopen weekend nog in Essen won. Maar ook Claartje Ottens en Anna Verkuil die beide op het NK nog nipt sneller waren. Het beloofd een spannende race te worden.

Last but nog least start Jarno. Hij zit nog niet zo lang in zijn skiff, maar iedere wedstrijd zet hij stappen. Het halen van de A-finale zal dit seizoen lastig worden, maar op de Damen plaatste hij zich voor het eerst in de B-finale. De verschillen met de rest waren nog wel groot, maar er is zeker progressie. Ook dit weekend is de finale weer het doel.  De inschrijvingen zijn grotendeels hetzelfde, dus het zou zeker kunnen. 

Met mooi weer op komst, hoop ik vele van jullie dit weekend te zien. Kom al onze ploegen aan moedigen en vier het lustrum op de Willem-Alexander Baan!

Met paars-wit-rode groet,

Joost Kempers

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Tijdschema:

Zaterdag

08:20-08:30  Ej 4+   VW  Sjoerd de Groot, Sean van Beek,         Maurice de Haan, Mathijs Berkhout,         Isabelle Vrijmoed (stuur)

08:35-08:45  DDev 4-  VW  Anouk Bonke, Irini Biezeveld, Nenya         Jochemsen, Emma Backer

08:50-08:55  Dej 8+   VW  Florine Marks, Meike van Kootwijk,         Bianca Schoneveld, Emma Boerrigter         Veerle in ’t Veld, Paulien Goossen,         Suzanne Davelaar, Fenna van          Rossum, Ingrid de Hoo (stuur)

11:25-11:35  G 1x   VW  Frank Spijker

12:10-12:15  LDB 2x   VW  Joosje Heymeijer, Maaike van den Hil

12:20-12:35  LDev 4-   VW  Ruben van den Berg, Jeroen Kries,         Philip Gereadts, Elwin Flaman

13:55-14:05  LEj 8+   VW  Rens Bakker, Koen van Rijn, Bart         Visser, Sybren Bouwman, Siem de         Visser, Victor Hakeboom, Eise van         Oijen, Frank Rensen, Robert Braal         (stuur)

14:30-14:35  Ej 4+   FA&FB

14:40-14:45  DDev 4-  FA&FB

14:50-14:55  DEj 8+   FA&FB

15:15   LDe 2x   FA  Pip Vlaanderen, Iris van Teylingen,         Joosje Heymeijer, Maaike van den Hil

16:30   G 1x   FA

17:00   DG 2-   FA  Fleur Jaspers, Laura Lems

17:05   LDB 2x   FA

17:10-17:15  LDev 4-   FA&FB

18:00-18:05  Lej 8+   FA&FBZondag

08:00-08:10  DG 4-   VW  Anouk Bonke, Irini Biezeveld, Nenya         Jochemsen, Emma Backer

09:10-09:20  LDE 1x   VW  Mirjam Box

09:20-09:30  B 4+   VW  Sjoerd de Groot, Sean van Beek,         Maurice de Haan, Mathijs Berkhout,         Isabelle Vrijmoed (stuur)

10:15-10:20  LB 8+   VW  Rens Bakker, Koen van Rijn, Bart         Visser, Sybren Bouwman, Siem de         Visser, Victor Hakeboom, Eise van         Oijen, Frank Rensen, Robert Braal         (stuur)

10:40-10:50  LG 4-   VW  Ruben van den Berg, Jeroen Kries,         Philip Gereadts, Elwin Flaman

11:10-11:20  DB 1x   VW  Lisa Bloemberg

11:25-11:40  B 1x   VW  Frank Spijker

11:55-12:00  DB 8+   VW  Florine Marks, Meike van Kootwijk,         Bianca Schoneveld, Emma Boerrigter         Veerle in ’t Veld, Paulien Goossen,         Suzanne Davelaar, Fenna van          Rossum, Ingrid de Hoo (stuur)

12:25-12:35  LB 1x   VW  Jarno Hagelen

12:50-13:50  BOTENDOOP  BOTENDOOP  BOTENDOOP

14:10   DG 4-   FA

14:55   LDE 1x   FA

15:00-15:05  B 4+   FB&FA

15:25   E 2x   FA  Ward van Zeijl, Just van der Endt         (Gyas)

15:40-15:45  LB 8+   FB&FA 

16:10   LG 4-   FA

16:20-16:25  DB 1x   FB&FA

16:35-16:40  B 1x   FB&FA

17:00-17:05  DB 8+   FB&FA

17:25-17:30  LB 1x   FB&FA

17:35   LE 1x   FA  Ward van Zeijl

17:45   LDE 2x   FA  Pip Vlaanderen, Iris van Teylingen,         Joosje Heymeijer, Maaike van den Hil

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)