Heb je een auto? Of ben je van plan er eentje aan te schaffen?

Ver van huis

Wanneer je een opleiding aan het volgen bent, of wilt gaan volgen, kan het zijn dat deze ver weg van huis is. Om dan ook maar elke ochtend via het openbaar vervoer naar school te gaan kan een aardige klus zijn. Het is dan ook veel handiger om ervoor te kiezen om via een auto te reizen naar school. Het voordeel hiervan is dat je een heel stuk sneller bent op de locatie waar je wilt. Ook ben je niet langer meer afhankelijk van de reistijden van het openbaar vervoer. Wanneer er bijvoorbeeld een storing is, of een trein is die te laat komt, heb jij hier helemaal geen last meer van. Maar ook na het afstuderen is een auto erg handig om te hebben. Misschien is je werk wel ver weg van huis of heb je je auto in je vrije tijd veel nodig.

 

Een auto aanschaffen zal als eerste een flinke uitgavepost. Daarnaast zullen er nog maandelijkse en jaarlijkse terugkomen zoals belastingen en verzekeringen. En zeg nou eerlijk: hiervoor wil je toch zo min mogelijk voor betalen? Belastingen staan vast, maar de hoogte van je autoverzekering kan je vaak helemaal zelf bepalen. Zo helpt je autoverzekering vergelijken bij het vinden van ze allergoedkoopste verzekering tegen de best mogelijke voorwaarden.

 

De beste autoverzekering voor jouw auto

Op het moment dat je een auto wilt aanschaffen is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten autoverzekeringen zijn. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht om een autoverzekering af te sluiten waarmee je minimaal WA verzekerd. WA is dan ook wettelijk aansprakelijk en dit houd in dat wanneer je een ongeluk veroorzaakt de andere partij de schade vergoed krijgt. Wanneer jij echter een schade hebt gemaakt waarbij jouw auto schade heeft, kan je deze vergoed krijgen bij een WA+ autoverzekering. De WA+ autoverzekering, ook wel de WA volledig casco genoemd bied de mogelijkheid om de schade terug te krijgen die je hebt gemaakt. Verder heeft elke verzekeraar een acceptatie plicht. Toch kan het zijn dat je in sommige gevallen word geweigerd. Op het moment dat je bijvoorbeeld veel schade claimt kan de verzekering jouw hogere tarieven rekenen.

 

Welke is de goedkoopste?

Om geld te besparen is het altijd verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Door jouw gegevens, en die van de auto, in te vullen kun je zien welke autoverzekering het goedkoopste is voor jou.

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)