Nabeschouwing Okeanos Sprint 2017

Hetairoi, lieve leden,

Afgelopen weekend reisde een delegatie van Asopos af naar de welbekende Bosbaan in Amstelveen voor een wedstrijd die we allemaal kennen, maar die dit jaar net iets anders was dan voorheen. Dit jaar is er voor gekozen om de Okeanos Competitie Sprint zijn eigen dag toe te wijzen. Gedurende de hele zaterdag voeren er boten 500-meterraces over de Bosbaan. De ploegen hebben het goed gedaan. Veel van de boten wisten de A-finale te halen!

In het Dames Lente C4+ veld startten er zaterdag 4 ploegen de 500 meter. Als eerste van de ploegen startte Lentedames 3. De dames voeren op de Driekamp niet de sterkste tijden, maar lieten op de Okeanos Sprint veel groei zien. In hun voorwedstrijden eindigde de dames met snelle tijden als 3e en wisten daarmee een plek in de A-finale te bemachtingen! Hier werden ze  5e van de hele dag met een tijd van 2:15,89!

Ook de dames van Leo Mare startten de Okeanos Sprint. De dames waren op de Driekamp de snelste lenteploeg van Asopos. De dames voeren een goede eerste voorwedstrijd, maar de tweede voorwedstrijd wilde niet goed lukken. In de B-finale voeren de dames de snelste tijd met 2:16,57 en bemachtigden daarmee de 1e plek. We zullen zien hoe de dames het gaan doen op het Orca Slot.

De dames van Lentedames 4 voeren goede tijden gedurende hun voorwedstrijden. Met een 3e en een 4e plek in hun eerste races werden de dames in de B-finale geplaatst. Hier gingen de dames een stuk sneller dan voorheen. Met een tijd van 2:18,75 waren de dames bijna 3 seconden sneller dan hun snelste voorwedstrijd en eindigden daarmee als 3e in de B-finale!

De laatste ploeg in het Dames Lente C4+ veld waren de dames van Go l’eau. Deze dames voeren hele sterke voorwedstrijden. Met tijden van 2:14,43 en 2:13,27 leek het er op dat de dames wel een sterke finale zouden gaan varen. De dames werden nog net in de B-finale geplaatst. Hier ging er echter iets mis want ineens voeren de dames een tijd van 2:20,71. Hiermee eindigden de dames als 5e in de B-finale.

In het Dames Onervaren C4+ veld startten dit weekend ook 4 ploegen. Als eerste waren het de dames van Bliksem die aan de start verschenen. Deze dames starten al het hele seizoen wedstrijden uit de Sprintbokaal. De dames zijn heel gezellig en kunnen zeker hard roeien. Echter was het DOnervC4+ veld voor deze wedstrijd gevuld met NOOC ploegen die ook heel hard gaan. Met tijden van 2:13,35 en 2:13,55 hebben de dames laten zien heel consistent hard te kunnen varen, maar het veld was heel sterk. Ze wisten zich niet te plaatsten bij de snelste 6, maar mogen heel trots zijn op hun prestatie!

De dames van Boatiful: Trowpisch Lekker varen dit seizoen ‘lekker’ mee in de Sprintbokaal. Deze gemengde ploeg maakte het slimme besluit om zich samen te voegen toen er ploeggenoten uitvielen. Een wijs besluit want ze roeien samen echt prima! Met tijden van 2:14,12 en 2:13,47 plaatsten de dames zich voor de B-finale waar ze uiteindelijk als 1e eindigden met een tijd van 2:12,21! Lekker bezig dames!

The dames van The Black Rowse voeren een prima eerste voorwedstrijd met een tijd van 2:12,07. Er ging echter veel fout in de 2e voorwedstrijd waardoor de dames hun kans op een finaleplek verloren. De dames hebben echter grote stappen gemaakt dit jaar en mogen trots zijn op hun 500m tijd.

In het A-poule veld van de Sprintbokaal ploegen startte dit weekend de dames van Gold Riggers. Deze dames varen al het hele jaar goed mee met de top van de Sprintbokaal. Op de NCN voeren ze naar een kwartfinale plek. Ook dit weekend begonnen ze hun voorwedstrijd sterk. Met een tijd van 2:08,13 en 2:08,62 voeren de dames uitstekkende tijden. Ze demonstreerden een goede gecontroleerde haal en dat is te zien in de constante tijden. De top van de Sprintbokaal gaat echter ook hard en de dames voeren uiteindelijk de B-finale. Met een tijd van 2:08,00 voeren de dames hun snelste sprint van de dag en eindigden ze uiteindelijk als 3e in de B-finale van poule A!

In het Dames Club 4* veld voer dit weekend de Kiloknallers (extended edition). Deze dames hebben dit jaar hard gevaren in de EJLD en startte dit weekend met één van hun coaches in de boot. De dames startten meteen de A-finale en voeren met een tijd van 1:51,33 Skøll en Thêta er uit. Hiermee eindigden de dames als 3e van het veld!

In het Heren Lente C4+ veld startte dit weekend de Meerkoetjes en Navis Lenta. De heren van Meerkoetjes voeren een minder goede eerste 500m door een enorme snoek! Met een tijd van 2:34,94 lagen de heren ver achter hun paarse rivalen Navis Lenta. Navis Lenta voer een prima voorwedstrijd met een tijd van 2:08,07. In de tweede voorwedstrijd wisten de heren van de Meerkoetjes zichzelf weer te bewijzen. Met een tijd van 1:58,43 lagen ze ver voor Navis Lenta. Echter wisten de heren van Navis Lenta zich ook te verbeteren in deze race. Met een tijd van 2:05,91 waren ze meer dan 2 seconden sneller dan een paar uur daarvoor. In de A-finale lagen beide ploegen weer naast elkaar. De Meerkoetjes eindigden als 4e met een tijd van 1:58,35 en de heren van Navis Lenta kwamen als 6e over de streep met een tijd van 2:06,16. Beide ploegen voeren goed mee met de top van de Lentebokaal!

In het Dames Club 2x veld startten Ilse & Renate meteen de A-finale. Ook deze dames hebben dit jaar hard gevaren in de EJLD en verschenen dus met goede moed aan de start. Met een tijd van 1:55,73 voeren ze sneller dan Triton en Agon. De dames eindigden als 4e in het Club 2x veld. Een goede prestatie gezien de ervaring in dat veld.

De heren van Smikkelbeer hoopten in het Heren Onvervaren C4+ veld een herhaling te demonstreren van de Asopos Driekamp. Echter bleek het veld toch wat zwaarder dan verwacht. In de voorwedstrijd troffen de heren de Top C4+ van Proteus aan en in de tweede voorwedstrijd de Top C4+ van Okeanos. Desalniettemin voeren de heren sterke 500 meters. Met tijden van 1:43,43 en 1:43,42 lieten de heren de ervaring die ze dit jaar hebben opgedaan zien. Ze verdienden dus ook hun plek in de A-finale. Hier bleek de concurrentie echter sterker dan op de Driekamp. Met een tijd van 1:46,65 kwamen de heren over de finish. Hiermee sluiten ze de dag af als 6e in de A-finale.

Gamos a la Playa startte dit weekend de Okeanos Sprint in het Dames Club 8+ veld. Deze acht, bestaande uit voormalig wedstrijdroeiers, voer ook de 200m van de Hofvijver Regatta voor het goede doel. Na deze geweldige ervaring op het water van ’s-Gravenhage hadden de dames de smaak weer te pakken. Ze kwamen enthousiast aan op de Bosbaan voor hun eerste wedstrijd. Na een paar verwarrende (maar geruststellende) woorden van onze eigen Commissaris Competitieroeien maakte de dames zich klaar voor hun voorwedstrijd. De schoenen werden bij de Commissaris Competitieroeien afgeleverd om na de race weer braaf terug gebracht te worden. In de eerste voorwedstrijd voeren de dames een nette eerste plaats met een tijd van 1:36,47. Hiermee was de toon van de dag gezet. Aldus, dat was de verwachting. In de tweede voorwedstrijd gingen de ploegen van Nereus ineens ongelofelijk hard, wat niemand verwacht had. Desalniettemin wisten de dames zich te plaatsen voor de A-finale van het Dames Club 8+ veld. Na de gewoonlijke voorbespreking van één van hun coaches en het verwijderen van het schoeisel waren de dames weer helemaal mentaal en fysiek voorbereid voor de finale. Hier bleken de tegenstanders toch sterker dan verwacht. Gamos a la Playa eindigde als 6e in de A-finale. 

Het was een heerlijke zaterdag met enorm veel boten op het water. Een geweldige wedstrijd om de Sprintbokaal mee af te sluiten. De volgende wedstrijd op de planning is de laatste van het competitieseizoen. Het Orca Slot zal voor zowel de NOOC- als de Clubboten de laatste wedstrijd worden. De spanning is om te snijden!

Met paars-wit-rode groet,

Maas van Zeijl

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)