Voorbeschouwing World Rowing Cup III

Aankomend weekend start Ward van Zeijl samen met Just van der Endt (Gyas), Damion Eigenberg (Gyas) en Koen van Brussel (Vidar) in de lichte dubbelvier op de World Cup in Luzern.

 

Na een goed resultaat van Ward op het NK Klein tijdens de Hollandia, is dit bootje langzaam maar zeker ontstaan. Vanaf het begin was de World Cup in het Luzern het doel, daarvoor moest eerst wel hard gevaren worden. De eerste wedstrijd samen was op de ARB, daar voeren zij buiten mededinging mee in het LE 8+. Hard ging het zeker, want zij voeren onder de zes minuten. Met een tijd van 05:58,83 kregen de vier heren van de KNRB groen licht voor een uitzending naar de World Cup in Luzern.

De Koninklijke Holland Beker werd vervolgens gestart en met een aantal internationale tegenstanders was dit gelijk een mooi meetmoment. Zaterdag werd er erg hard gevaren, in het LM 4x veld eindigde de boot van Ward samen met nationale ploegen van Tsjechië en Hong Kong binnen een seconde van elkaar. Waar er zaterdag nipt niet gewonnen werd, deden zij dat op zondag wel. De nationale ploeg van Hong Kong werd verslagen, een ploeg die zij ook dit weekend in Luzern kunnen tegenkomen.

De overwinning op de KHB was een hele mooie en bevestigt de potentie van deze ploeg. In Luzern zijn zij zeker niet kansloos.

Vrijdag 7 juli begint voor Ward het festijn. Hij start om 12:40 in de eerste voorwedstrijd. Per voorwedstijd plaatst alleen de eerste ploeg zich direct voor de finale op zaterdag.  De rest is veroordeeld tot de herkansing van zaterdagochtend om 09:55. De finale volgt zaterdagmiddag, dus in het ideale scenario plaatsen de mannen zich direct voor de finale. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, hiervoor moeten ze eerst wel met vijf andere ploegen afrekenen. Qua voorwedstrijd hebben zij het getroffen. In de andere voorwedstrijd liggen de dubbelviers van Duitsland en Frankrijk, erg sterke boten waarvan een deel van de bemanning vorig jaar tijdens het WK in Rotterdam respectievelijk eerste en tweede werd. Ook Ward was daar actief en miste daar nipt de A-finale.

In de voorwedstrijd van Ward ligt gelukkig iets minder ervaring. Ik verwacht dat de meeste tegenstand komt van de ploeg uit Tsjechië. Ook zij waren op de KHB actief en wonnen daar op zaterdag nipt van Ward. Ze zijn dus aan elkaar gewaagd.

Het is even afwachten hoe de race zich gaat ontwikkelen. Aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen. Terwijl de meeste wedstrijdroeiers het vorig weekend al op een hebben zuipen gezet, belegden Ward en zijn ploegmaten een trainingskamp in Hilvarenbeek waar de laatste puntjes op de i werden gezet.

Namens het bestuur en de hele vereniging wens ik Ward ontzettend veel succes! Helaas kan niet iedereen naar Luzern afreizen, maar gelukkig is Ward ook online te volgen.

Met paars-wit-rode groet,

Joost Kempers

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V Asopos de Vliet

http://www.worldrowing.com/events/2017-world-rowing-cup-iii/lightweight-...

 

Tijdschema:

Vrijdag

12:40  Heat 1   1 --> FA, 2..--> Herkansing

Zaterdag

09:55  Herkansing

17:34  FA

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)