Voorbeschouwing Thêta Herfstregatta

Hetairoi, lieve leden,

 

Komend weekend wordt in Eindhoven de Thêta Herfstregatta 2017 gestart, de eerste wedstrijd van de Najaarsbokaal. Deze wedstrijd is een vierkamp waarbij op zaterdag een 1000 m, een 250 m en een 2100 m worden gestart en op een zondag een 4200 m. Alle tijden worden omgerekend naar 1000 m, dus vooral de sprintjes zijn belangrijk voor het eindklassement. Er zullen namens Asopos drie ploegen aan de start gaan verschijnen.

 

De mannen van Najaars Heren 3, voormalig Phoenix, zullen het spits afbijten door op zaterdagochtend in Blok 1 de 1000 m en 250 m te starten in het H4+-veld. Dit veld heeft 22 inschrijvingen en is vaak een mix van ervaren en minder ervaren roeiers. De jongens zullen hard aan het werk moeten om te laten zien wat ze de afgelopen weken hebben geleerd en om direct veel punten te pakken voor de Najaarsbokaal.

 

Na een blokje rust zullen de instroomD4* ploegen in Blok 3 van start gaan. Jitske H, Ellen, Lindsay en Ilse zullen achter hun ploeggenootjes Renate, Fiona, Jitske vE en Lisanne aan starten op de 1000 m en 250 m in het D4*-veld. De dames hebben de afgelopen weken erg fanatiek geroeid als voorbereiding op de selecties en willen komend weekend laten zien wat ze kunnen. Het veld is de laatste jaren in opkomst, maar nog wel erg in ontwikkelend. Het niveau is daarom moeilijk te voorspellen, wat alleen maar extra spannend is natuurlijk!

 

’s Middags zullen beide ploegen de 2100 m afleggen. Deze afstand heeft een obstakel in de vorm van een hele smalle brug. Hier is een hele strakke lijn van de stuurman/vrouw nodig om ervoor te zorgen dat de roeiers niet hoeven te laten lopen. De race is dus niet alleen een uitdaging voor de roeiers, maar zeker ook voor de stuur.

 

Na een lange dag roeien is er uiteraard een feestje op Thêta. Hoewel het bestuur terug zal gaan naar Leiden voor het Lustrum Diesfeest, kunnen de ploegen hier wel naartoe gaan. Het altijd legendarische tentfeest met live band zorgt voor een mooie afsluiter van de eerste dag. Daarna kan er een slaapplek in Eindhoven worden gezocht of kan er in een tentje naast de botenloods van Thêta worden geslapen.

 

Op zondag wordt door een prachtig stuk bos, waar ’s ochtends vroeg nog een laagje mist over hangt, de 4200 m gevaren. Ook deze race moet de smalle brug uit de 2100 m trotseren, dus wederom een uitdaging. Aangezien er een deel van de ploegen de avond ervoor flink heeft gefeest, kunnen de uitslagen op zondag heel anders uitvallen dan op zaterdag.

 

De Thêta Herfstregatta is een fantastische wedstrijd dus het wordt sowieso een goed weekend. Ik wens alle startende ploegen veel succes!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)