Nabeschouwing Thêta/Voorbeschouwing Knorresteijn Regatta

Hetairoi, lieve leden,Afgelopen weekend was er weer een mooie editie van de Thêta Herfstregatta. Hoewel de zaterdag de hele dag nogal regenachtig was, werd er wel lekker gevaren. Zondag kwam de zon tevoorschijn en heeft een van de instroom4*en geblikt!


De zaterdag hebben beide instroomploegen al zeer goed gevaren. Asopos 2 had een nette 4e tijd op de 1000 m en wist deze positie knap te verdedigen tegen Argo 1 en Beatrix op de 250 m. Asopos 1 had de winnende tijd op de 1000 m, maar helaas was het gat met de nummer twee niet groot genoeg om deze positie vast te houden op de 250 m. Argo 2 voer 2 seconden harder en nam de koppositie in het klassement over. Beide Asopos ploegen moesten op de 2100 m hard aan het werk om hun plekjes te verdedigen en dat leverde Asopos 1 weer de eerste plek op.Op zondag voor de 4200 m waren de zenuwen aanwezig bij zowel het bestuur als de roeiers en coaches, want er was een reële kans op blik! De Asopos 2 ploeg voer een nette race. Hoewel er een beetje lief werd geduwd, konden de dames wel de gehele 4200 m samen uitvaren. De dames hebben zo hun mooie 4de plek kunnen behouden. De Asopos 1 ploeg had wat meer moeite. De dames gingen hard van start en hadden een goede eerste 3 kilometer, daarna sloeg de verzuring toe en werd het wat rommelig en slopen er snoekjes in de halen. Hierdoor bleef het tot einde ontzettend spannend. Gelukkig waren de eerste 3k sterk genoeg en bleven de dames eerste in het klassement en dus mocht het blikkenlied ingezet worden in de sociëteit van Thêta.


De 4+ met Heren 3 heeft op de 1000 m op zaterdag hard gewerkt en kwam uit op een 20e plek, maar de mannen konden er op de 250 m direct voor zorgen dat ze een plekje konden stijgen in het klassement. Deze instelling hebben ze doorgezet, wat resulteerde in het behouden van hun 19e plek na de 2100 m. Op zondag hebben ze een ontzettend spannende race gevaren op de 4200 m! Al vanaf de start liep de ploeg in op Proteus die voor hun was gestart. Na 2100 m was er nog maar een bootlengte over! Helaas zorgde de druk van een achtervolgende Laga ploeg ervoor dat de jongens wat afgeleid raakten en kon Proteus weer een beetje uitlopen. De heren hebben hard gevochten en konden Laga voor blijven in de race en Proteus inhalen in het klassement. Zij hebben het weekend dus met een 18e plek afgesloten.Komend weekend zal deze H4+ ploeg ook afreizen naar Enschede voor de Knorresteijn Memorial Regatta. Deze wedstrijd is wederom onderdeel van de Najaarsbokaal en bevat een onderdeel waar de meeste roeiers geen ervaring mee hebben. In de achtervolgingsrace van 4,4 km bevind zich na 2,2 km namelijk een keerboei. De ploegen moeten hier zo snel mogelijk rondmaken en weer verder met hun race. Dit is lastiger dan het lijkt, zeker als je na 2,2 km met andere ploegen tegelijkertijd zo strak mogelijk om een boei heen rond moet maken en daarna nog 2,2 km verder moet. Ik ben benieuwd hoe de heren dit gaan doen en wens ze veel succes komend weekend!


Met paars-wit-rode groet,Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)