Voorbeschouwing Tromp Boat Races 2017

Hetairoi, lieve leden,

 

Aankomend weekend zullen er in Hilversum de Tromp Boat Races verroeid worden. De Tromp is een vaste prik voor alle middengroepen en voor veel bondsroeiers ook een goed meetmoment. Namens Asopos de Vliet start bijna de voltallige middengroep en Ward verschijnt aan de start namens de topgroep. Mirjam is nog steeds herstellende van haar operatie en kan daarom nog niet starten.Zaterdag wordt het spits afgebeten door Jarno en Frank Rensen in de dubbeltwee en zal Ward samen met zijn maatje van Vidar, Koen van Brussel, starten. Afgelopen week bleek voor Ward de combinatie met Koen al erg succesvol op de Moordregatta, dit weekend gelden zij ook als één van de kanshebbers voor de overwinning. Jort van Gennep (lichte vierzonder Rio) start in combinatie met Dudok en twee boten van Laga zijn naar verwachting de grote concurenten. Voor Jarno en Frank zal de focus liggen op een goede eigen race varen en zo veel mogelijk dikkies proberen te verslaan.

In het tweede blok zal Frank in de skiff starten. Frank heeft vorig jaar flinke stappen gemaakt in de skiff en op de ergometer al laten zien nog in goede vorm te zijn. Zijn veld bestaat vrijwel geheel uit ergometerkannonen en vijfdejaars roeiers. Voor hem zal het een mooi meetmoment of hij al aansluiting vind bij deze groep.In het laatste blok starten onze middengroep dames. Zij zullen in maar liefst vier viermetjes de Tromp verroeien. Het niveau tussen de boten verschilt nog behoorlijk, maar allemaal hebben zij al veel potentie getoond op de trainingen. Op de Amstelbeker hebben zij laten zien hard te kunnen varen, zij zullen er op gebrand zijn zich ditmaal wel te belonen met een mooie klassering!Direct na de dames zal het heren tweezonder veld starten. Hierin verschijnen namens de zwaren Vincent en Mathijs Berkhout en voor de lichten Victor en Rens. Stefan en Sean zullen helaas toch niet starten vanwege een rugblessure bij Stefan. Voor Victor en Rens zal het doel hetzelfde zijn als Jarno en Frank, zoveel mogelijk van hun zware tegenstanders verslaan en een harde eigen race varen. Vincent heeft al meer ervaring in de tweezonder en Mathijs heeft afgelopen zomer niet stil gezeten en verbaast telkens vriend en vijand op de ergometer. Als zij een hele strakke race varen zou er weleens een verassing in het verschiet kunnen liggen.Op zondag start Iris in het eerste blok in het lichte dames skiff veld. Iris heeft dapper doorgetraind als enige lichte dame van de middengroep. Haar zelfstandigheid en wil om hard te trainen zijn zeker bewonderingswaardig, ik ben er erg benieuwd naar hoe haar eerste skiffwedstrijd gaat en hoe ze in het veld ligt.Tot slot start middengroep licht in de viermet in het laatste blok op zondag. Net als alle andere lichten starten zij in het zware veld, wat een flinke kluif zal worden. Afgelopen jaar hebben zij allemaal laten zien hard te kunnen varen in een acht. Nu is het aan hen de taak om te laten zien dat zij dit ook kunnen in kleinere nummers tegen zware mannen.

 

Het tijdschema voor de Tromp:

Zaterdag:

10:30, H2x: Jarno en Frank Rensen, Ward en Koen van Brussel (Vidar)

13:30, H1x: Frank Spijker

16:00, D4+: Fleur Hiensch, Suzanne, Meike en Neyna (s); Emma Boerrigter, Lisa, Fenna en Laura (s); Sanne, Fleur Jaspers, Bianca en Anouk (s); Florine, Dora, Veerle en Paulien (s)

16:10, H2-: Victor en Rens, Mathijs en Vincent

Zondag:

11:00, LD1x: Iris

13:00, H4+: Eise, Ruben, Siem en Mees (s).

 

Komt allen naar Hilversum onze roeiers te steunen!Met paars-wit-rode groet,Sergio Griffioen

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)