Voorbeschouwing Novembervieren

Hetairoi, lieve leden,

 

Aankomend weekend starten onze middengroepen en een aantal fanatieke ouderejaars competitieroeiers de Novembervieren in Amsterdam. Een mooie wedstrijd over de Amstel in uitsluitend viertjes met stuur, zowel boord- als scullgeriggerd.  De start ligt bij restaurant ‘Klein Kalfje’ en de finish vier kilometer verderop, bij K.A.R.Z.V. ‘De Hoop’. De wedstrijd is onder burgerroeiverenigingen en middengroepen van studentenroeiverenigingen erg populair en ook dit jaar is er weer een groot aantal deelnemers.Namens Asopos de Vliet starten de middengroep dames, middengroep heren, Iris van Teylingen namens de middengroep lichte dames, Ward van Zeijl namens de topgroep en de heren instroomviermet.

In het eerste blok zullen de middengroep dames starten in het damesgevorderdeviermetveld. Laura Lems, Fenna van Rossum, Nenya Jochemsen en Meike van Kootwijk zullen hier als eerste de baan over gaan, gestuurd door Mirjam Box. Laura en Fenna voeren op de Tromp samen met Lisa en Emma in de vier een hele strakke race waarin ze met de top van het veld mee kwamen. De top 3 lag toen slechts een paar seconden verwijderd, wellicht dat het met Meike en Nenya lukt om deze directe tegenstanders voor te blijven. In hetzelfde veld starten Anouk Bonke, Suzanne Davelaar, Fleur Hiensch en Bianca Schoneveld, gestuur door Sophie van den Berg. Voor hen viel de Tromp de vorige keer erg tegen en zij zullen gebrand zijn op revanche. Veel directe tegenstanders van de Tromp starten in hetzelfde veld op de Novembieren. Het is een mooi meetmoment hoeveel stappen er gezet zijn en of ze nu aansluiting vinden met de middenmoot.Onze nieuwste viermet zal snel moeten worden omgeriggerd, want in het tweede blok zal Ward van Zeijl starten. Hij zal starten met Jort van Gennep, Koen van Brussel, roeiers waarmij hij ook succesvol was bij de Moordregatta, en een oude bekende; Sander van Dijk van Proteus. Vier grote namen in het lichte roeien die het zullen opnemen tegen hun zware tegenstanders. Het elite dubbelviermetveld is ongekend sterk en bestaat uit uitsluitend ploegen met bondsroeiers, roeiers met internationale uitzendingen en SA-roeiers. De stuurdame van de heren heeft zelfs de SA-status behaald, Mirjam Box zal hen over de baan begeleiden. Ward heeft met zijn combinatie nog niet veel samen getraind, het is een mooie test om te kijken of ze ook hier weer kunnen verrassen en zware ploegen naar huis kunnen varen.In hetzelfde blok zal Iris van Teylingen starten in een combinatie met Njord in het lichte dames gevorderdedubbelviermetveld. Iris roeide op de Tromp een ontzettend knappe eerste (!) race in de skiff. Onder aanmoediging van een paarse parade die mee fietste langs de kant haalde ze de ene na de andere zware dame in en hoefde uiteindelijk maar vier lichte dames voor zich te dulden. Op de Tromp zullen we haar weer aanmoedigen en zullen we zien of ze ons weer zo zal verrassen met een strakke race.In het derde blok start er ook een fanatieke ouderejaarscompetitieploeg. De hereninstroom4+ die op de Asopos Najaars heeft gestart, zal ook komend weekend samen van start gaan. Op de Najaars is de opstelling met Thomas van Houten, Fabian Bos, Peter Neu en Marijn Bleeker zo goed bevallen dat ze dit graag samen doorzetten. De heren gaan starten in het herenclubveld, gestuurd door Yaël de Haan. Het is lastig inschatten wat voor ploegen hier starten, dus we zullen in spanning moeten afwachten tot zondag.

Tot slot starten de zware heren in het gevorderdeviermetveld op zondag. Mathijs Berkhout, Frank Spijker, Stefan Tebrugge en Vincent Groeneveld hebben op trainingen laten zien over een hoge baansnelheid te beschikken. Als het zondag net zo samenvalt als op sparsessies van de afgelopen week zullen zij mooi mee kunnen komen in het veld. De heren zullen gestuurd worden door Isabelle Vrijmoed.

 

Het tijdschema voor zondag:

10:30: Start blok 1 met de middengroep dames in het DG4+ veld.

13:15 Start blok 2 met Ward in het E4* veld en Iris in het LDG4* veld.

16:00 Start blok 3 met middengroep zwaar in het G4+ veld en de instroom4+ in het HCl4+ veld.

 

Tot zondag!Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de VlietSergio Griffioen

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)