Nabeschouwing Najaarsbokaal 2017

Hetairoi, lieve leden,

 

Het echte competitieseizoen begint natuurlijk pas met de Gyas-Hunze race in februari en de Aegir Lentesprints in maart, maar ook in het najaar kunnen er competitiewedstrijden gestart worden. De vijf grootste competitiewedstrijden zitten samen in de Najaarsbokaal. Deze bokaal is dit jaar gestart door de heren van Phoenix; Frank Senden, Max von der Dunk, Job Deen, Siebe Kok en Stijn Blomaard, aangevuld met Floris Guiking. De mannen zijn gecoacht door Tom van Rens.

 

Zoals in de nabeschouwing van de Thêta Herstregatta al te lezen was (https://asopos.nl/node/5730), hadden de heren tijdens deze vierkamp een mooie stijgende lijn te pakken. Het weekend werd afgesloten met een ontzettend spannende 4200 m! Een strijd tussen Laga, Proteus en onze heren zorgde voor een mooie 18 plek in het klassement en daarmee een 12de plek in de bokaalstand.De week daarna was het tijd voor de Knorresteijn Memorial Regatta. Deze 4,4 km lange achtervolgingsrace wordt gekenmerkt door een keerboei halverwege. De heren startten deze race in een leenboot van Okeanos, maar helaas bleek deze boot niet helemaal compleet. Tijdens de race bleek het roertje los te zitten en was de boot onstuurbaar. Hoewel dit ervoor zorgde dat de mannen 4 keer in de kant kwamen te liggen, waren de halen verder goed genoeg om Argo en Triton voor te blijven en dus alsnog niet laatste te worden.Na een week rust was het op onze eigen Asopos Najaarswedstrijden tijd voor revanche. Het vele trainen van de mannen worp hier zijn vruchten af. Twee van de andere Asopos boten werden ruimschoots naar huis gevaren. Hoewel de halve finale net niet gehaald werd, konden de heren wel weer een puntje stijgen in de bokaalstand.Op de eerste editie van de Traianus Regatta was het doel om dit vast te houden. Aangezien deze wedstrijd nog nooit was georganiseerd, was het voor iedereen even wennen, ook voor de organisatie. Het vlot bleek te kort, de tent wat te krap en de geïmproviseerde kleedkamer in het toekomstige gebouw niet ideaal. Ook zat het weer niet mee en werden er schuimkoppen over het water geblazen. Maar, zoals stuur Florine Marks opmerkte: “Op de WAB heb ik erger gezien.” En met die instelling gingen de heren vol vertrouwen het water op. Na een nette 2k in de ochtend werd in de middag de 1k met keerboei helaas ingekort naar een 500 meter i.v.m. de wind. De heren hebben knap gestreden en behielden zo hun 11de plekje in de bokaal.

 

Afgelopen weekend was de laatste wedstrijd uit de bokaal, de Argo Najaarswedstrijden in Wageningen. Deze race is 1000 meter en gaat tussen de grote vrachtschepen in de haven door. Na 250 meter zit er wederom een keerboei om daarna de laatste 750 meter richting Argo te racen. Deze race moet twee keer gevaren worden en aan de hand van de gemiddelde tijd wordt de eindstand berekend. De mannen behaalden een 15de plek en zijn zo uiteindelijk op een 13de plek geëindigd in de bokaal.

 

Ik wil de hele ploeg graag bedanken voor hun enthousiasme! Het was mooi om het fanatisme te zien groeien gedurende de bokaal. Ik ga er vanuit de ploeg in februari aan de start te zien liggen van de Gyas-Hunze race om de Vlietbokaal af te trappen en hoop dat ze een inspiratie zijn voor de rest!

 

Met paars-wit-rode groet,

Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)