Asopos uitgelicht: Tjissa de Wit

De Competitie Commissie (CoCo) regelt alles omtrent het competitieroeien op Asopos de Vliet. De commissie is dit jaar in een nieuw jasje gestoken en daarom is het hoog tijd voor een interview met Tjissa de Wit, hoofd van de CoCo '17-'18.

Tjissa was vorig jaar commissielid bij de CoCo en dit jaar is zij het hoofd geworden. “In het eerste jaar heb ik gesolliciteerd omdat het me leuk leek, plezier vond ik toen echt het belangrijkst. Maar als hoofd ben ik er veel serieuzer mee bezig en draag ik veel meer verantwoordelijkheden.” Tjissa heeft dit jaar samen met Stefan Brandt, Commissaris Competitieroeien, een aantal veranderingen aangebracht, waaronder een nieuw logo.

“Het grootste verschil is dat de CoCo dit jaar veel aanwezig zal zijn op wedstrijden om eerstejaars competitieroeiers te helpen met allerlei zaken.” De CoCo zal een aantal taken van het bestuur overnemen omdat de NOOC veranderd is. Er zijn nu twee klassementen in plaats van één, waardoor gedurende het NOOC-seizoen meer wedstrijden zullen plaatsvinden. Op deze wedstrijden helpt deze enthousiaste commissie eerstejaars competitieroeiers bij hun wedstrijden met de voorbereidingen en het klaarmaken van de boot. Daarnaast zal de CoCo zorgen voor een zichtbare en centrale plek op de wedstrijden voor alle Asopossers.

De CoCo heeft al enkele jaren een klassement voor eerstejaars. “Het idee hierachter is dat eerstejaars het roeien leuk gaan vinden.” Nieuw dit jaar is dat dit klassement wordt uitgebreid voor de ouderejaars roeiers. “Op deze manier willen we het ouderejaarsroeien stimuleren.”

“De CoCo is een leuke commissie omdat het de kern van Asopos de Vliet raakt.” Volgens Tjissa is zowel het roeien als het studentenleven belangrijk op Asopos, maar heeft het roeien de prioriteit. Daarom organiseert de CoCo bijvoorbeeld sparsessies zodat de roeiers alvast voor wedstrijden kunnen oefenen. Ook geeft de commissie alternatieve trainingen bij slecht weer. In de winter worden regelmatig leuke ergowedstrijdjes georganiseerd, zoals de 100 meter sprint en de beroemde ergo-estafette. In de zomer regelt de CoCo trainingen in kleine nummers en achten, zodat de roeiers ook in andere boten kunnen roeien dan zij gewend zijn. Tot slot vindt elk jaar een campingtocht plaats waarbij roeiers aan het begin van de zomer van camping tot camping roeien om daar te overnachten. Veel activiteiten, maar ook met een belangrijk doel: “We willen het competitieroeien stimuleren en ervoor zorgen dat mensen actief blijven roeien.”

Naast het roeien zijn een leuke tijd en een goede ploegband minstens zo belangrijk. Daarom organiseert de CoCo samen met het Sociëteitsbestuur een aantal activiteiten, zoals het Competitie-Seizoensopeningsdiner en de Crazy 88.

Eén belangrijk onderdeel van de CoCo is dit jaar niet veranderd: Connie Coomen blijft de contactpersoon. Op Facebook post zij de maandelijkse challenges en activiteiten van de CoCo. Dus voeg haar toe om op de hoogte te blijven.

Aan het eind van dit studiejaar heeft de CoCo weer nieuwe sollicitaties. Wil je solliciteren? Houd dan de website en de Asopos de Vliet-Facebookpagina in de gaten!

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)