Nabeschouwing Traianus Regatta, Tweehead, Skiffhead

Hetairoi, lieve leden,

 

Afgelopen weekend was de tweede editie van de Traianus Regatta! Een groter vlot, grotere tent, mooiere kleedkamers en vooral een heerlijk zonnetje zorgden voor een mooie wedstrijd! Namens Asopos zijn Overstuur, Meerkoetjes en Kantje Boord van start gegaan in de Bakboord Bokaal.

Op de Tweehead en Skiffhead zijn HeiHei&Pua, Boudewijn Röell en Paul Couzy van start gegaan.

 

Traianus Regatta

De dames van Overstuur begonnen als eerste aan de 2k. Bij het oproeien leek een van de bankjes nog moeilijk te rijden, maar tijdens de race konden de dames hier toch overheen komen. Ze voeren namelijk een hele nette race. Als een van de weinige C4en zat er tempo in de halen, wat leidde tot een 6e plaatst van de 23 boten. Bij de 500 meter voer de ploeg een goede race en behaalde een 9e plek. Dit resulteerde in een 14e plek in de Bakboord Bokaal poule 2.

 

De Meerkoetjes gingen om 09:45 uur van start. De eerste 200 meter van de 2k ging goed, maar daarna sloeg het noodlot helaas toe. Het boegbankje brak doormidden waardoor de heren met z’n 3en verder moesten roeien. Desondanks hebben de heren een 7e plaatst behaald. Dit beloofde natuurlijk veel voor de 500 meter waar de mannen wel met z’n 4en konden roeien. Gelukkig konden ze deze verwachting waar maken en werden ze 3e van de 25 ploegen. Daarmee staan ze nu 16e in de Bakboord Bokaal poule 1!

 

Als laatste van de dag ging Kantje Boord de baan over. Hoewel de ploeg met een invaller startte ging het zeker niet slecht. Bij de 2k werden ze 6e van de 23 ploegen. Na een lekkere pauze met heel veel chocolade-eitjes van coach Paula, zijn ze van start gegaan voor de 500 meter. Hier werden ze 9e waardoor ze nu 7e staan in Bakboord Bokaal poule 2.

 

De mooie resultaten, een vrolijke CoCo en een goed feestje achteraf maakte de Traianus Regatta tot een mooie wedstrijd! De volgende NOOC wedstrijd is de Skoll Cup voor de Stuurboord Bokaal en het Klassement. De Bakboord Bokaal zal weer van start gaan op de PEiL!

 

Tweehead/Skiffhead

HeiHei&Pua hadden helaas niet hun dag. De voorbereidingen van de winter kwamen er niet uit. Ellen heeft al een tijd last van haar armen en dat gooide dit weekend roet in het eten. De dames konden niet de halen maken die ze wilden. Dit resulteerde in een 16e plek. De slechtste twee resultaten voor de bokaal worden weggestreept, dus de dames hebben nog genoeg kansen om zich te revancheren.

 

Boudewijn ging van start in een 2- met Mitchel Steenman. Hoewel de heren een enorme schat aan ervaring hebben, konden ze de winst helaas niet binnenhalen. Een combinatie van factoren zorgde ervoor dat een Laga/Nereus-bootje net iets harder ging. Helaas dus geen blik op de Tweehead.

 

Paul Couzy ging op zondag van start in het HCl1x-veld. Deze ploegen moesten 4k afleggen. Vorig jaar werd Paul nog laatste van het veld met een tijd van 19:49. Maar Paul heeft enorme stappen gezet dit jaar en heeft zijn skiff veel meer onder controle! Met een tijd van 17:24 werd hij 4e in het veld van 15 ploegen. Een hele nette prestatie en een mooie belofte voor de rest van het seizoen!

 

Zowel HeiHei&Pua en Paul zullen op de Skoll Cup van start gaan!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)