Voorbeschouwing Skøll Cup 2018

Hetairoi, lieve leden,

 

Komend weekend zal de Skøll Cup gestart worden! Deze wedstrijd heeft vorig jaar de prijs gewonnen voor “Beste C4-wedstrijd in de NOOC”. Geen wonder dat er maar liefst 23 Asoposploegen van start zullen gaat. Naast de Stuurboord NOOC bokaal zullen ook het NOOC Klassement, de Kruithuisbokaal, Vlietbokaal, Skøll Quadruppelbokaal, Skøll Ask&Embla bokaal en Skøll Skiffbokaal van start gaan. Tevens zullen er een aantal instapploegen meedoen waaronder onze eigen bestuursleden Daniëlle en Sophie!

 

Op zaterdag zullen we beginnen met DC4+ SB poule 2 en HC4+ SB poule 2. Bij de dames zal Dixo Infernrow van start gaan. De dames staan derde in de poule dus zouden bij de sterkste ploegen van de poule moeten horen! De zes tijdsnelsten van de voorwedstrijden gaan door naar de A-finale, dat zou voor de dames haalbaar moeten zijn!

Faugh-A-Ballagh en Ouwe Viezeriggers starten allebei in poule 2. De heren van Ouwe Viezeriggers hebben een redelijk zware voorwedstrijd, maar aangezien het gaat om de tijd maakt de plaats in de voorwedstrijd niet uit. Ook Faugh-A-Ballagh heeft een voorwedstrijd met ploegen die hoger staan in de poule dan zij, maar wellicht kunnen de heren zich hier aan optrekken en na de Skøll Cup een paar plekjes stijgen in de poule.

 

Bij de ouderejaars-4’tjes zal Instabiel starten in D4+ Cat. B en Finesse in D4+ Cat. A. Deze ploegen moeten allebei een 2k doen. Een hele leuke, maar zware afstand. Finesse, bestaande uit oud-wedstrijd- en clubroeisters, heeft hier wel wat ervaring mee. Hoewel ze dit jaar minder trainen dan vorige jaren kunnen ze dankzij hun technische basis waarschijnlijk best nog een eind komen. De 1e en 2e van elke voorwedstrijd gaan door naar de A-finale. Instabiel zit dit jaar voor het eerste in een gladde 4 en heeft wat minder ervaring. Gelukkig zitten er in Cat. B alleen maar andere ploegen die ook voor het eerst in een gladde 4 zitten waardoor het zomaar nog eens spannend zou kunnen worden! De 1e en twee tijdsnelsten 2e gaan door naar de A-finale.

 

Ook HCl8+ Victoria Octumvirati en DCl4* KEK gaan zaterdag van start. De HCl8+ heeft een pittige loting te pakken. De mannen staan zelf 11e in de Kruithuisbokaal en moeten tegen de nummers 1, 4 en 5 van start gaan. Echter, de Heineken was niet hun beste roeien en tijdens de laatste trainingen werden er redelijke tijden gevaren. Het voornaamste wat deze heren moeten doen is samen blijven roeien en niet elk op hun eigen eilandje gaan duwen. Als ze dan doen is in ieder geval de B-finale en misschien zelfs wel de A-finale te behalen.

DCl4* KEK staat 3e in Quadruppelbokaal en staat boven alle andere bokaalploegen in hun heat. Dat schept dus zeker vertrouwen en dat is ook wel nodig. Alleen de nummers 1 en de twee snelste nummers 2 gaan door naar de A-finale.

 

Paul Couzy start dit weekend zijn tweede wedstrijd uit de Skiff-bokaal. Hij staat nu tweede in de bokaal na een hele nette race op de Skiffhead. Dat terwijl zo’n lange afstand normaal niet zijn ding is. Een 2k, zoals dit weekend, zou zelfs nog beter moeten kunnen gaan! Ik hoop dat Paul dit ook laat zien en definitief bewijst dat hij sinds vorig jaar ontzettend is gegroeid.

 

Als pauzenummer zullen de vloten Aurora en L.G.V. The Landed Gentry starten in de dispuutvelden. Deze ploegen hoeven gelukkig maar 500 meter te knallen. Het gaat er hier vooral om dat het leuk is en dat de outfits on point zijn, niet zozeer om wie er het aller hardste vaart.

 

Op zaterdagmiddag zal het heren TopC4 klassement starten. Koekblik heeft een zware tijd achter de rug met een aantal blessures waardoor de heren vaak niet de boot in konden. Gelukkig is de moraal de afgelopen weken weer gestegen en werd er weer regelmatig geroeid. Op de HNOT hebben ze al bewezen een aantal TopC4 ploegen achter zich te kunnen laten, nu is het moment om ook daadwerkelijk punten voor het klassement te gaan pakken!

 

Als laatste op zaterdag zal de ploeg “Small people, big dreams” van start gaan. Onze MatCom Daniëlle zal met haar boy Bas, de kleine Q van Euros, van start gaan in de bestuurs2x. Mochten ze winnen, dan zijn er in ieder geval geen kiss-misses meer nodig.

 

Zaterdagavond zal er een feestje zijn op Skøll. Mocht je hier heen willen, stuur mij dan een berichtje. Er zijn maar een beperkt aantal kaarten per vereniging beschikbaar dus wacht niet te lang.

 

Op zondag beginnen we met de ouderejaarsheren van Phoenix. Deze mannen gaan van start in H4+ Cat. B waar ze tegen andere tweedejaars zullen strijden voor de winst. Het gaat de eerste wedstrijd worden voor deze mannen sinds de Argo Najaarswedstrijden in november. Ze trainen regelmatig en zijn vooral erg gemotiveerd. Ik ben benieuwd hoe ze het dit weekend gaan doen!In H4+ Cat. A zullen SBoot en Priem van start gaan. SBoot met Sander, Osman, Tim en Jelle worden gestuurd door Laura en hebben maar liefst 1 keer samen in een boot gezeten. Hard zullen ze niet gaan, maar leuk wordt het zeker wel. Priem daarentegen zal wel hard gaan! De mannen trainen 5 tot 6 keer per week en zijn er op gebrand om dit weekend wél Triton te pakken, in tegenstelling tot bij de Gyas-Hunze race. Het enige wat nu nog roet in het eten zou kunnen gooien zijn instapploegen, dus de mannen zullen dus vanaf de eerste haal alles moeten geven en gaan voor die A-finale en het blik!

 

DCl8+ Oneindig en DCl2x HeiHei&Pua zullen ook van start gaan op zondag. Oneindig heeft een redelijk gunstige loting en heeft hele goede kansen om de A-finale te halen want de 1e, 2e én 3e gaan door. De dames hebben ongelofelijk hard getraind de afgelopen weken en zijn voor een fantastisch trainingskamp naar Zwitserland geweest. De halen zien er technisch goed uit, maar mooi roeien gaat niet per se altijd hard. Ik ben benieuwd of de dames dit weekend kunnen laten zien dat ze ook kunnen duwen.

HeiHei&Pua zullen de Skøll Cup willen gebruiken om zich te revancheren voor de Tweehead. Ellen heeft een hele week rust moeten nemen i.v.m. haar armen, maar de dames hebben deze week het trainen weer opgepakt. Hopelijk kunnen de dames deze wedstrijd wel laten zien dat ze hard kunnen duwen en kunnen ze de Tweehead achter zich laten.

 

Ook Suze Roostee zal dit weekend starten. Ze zit pas sinds een paar weken in de skiff, maar zet mede dankzij coach Sophie Verhoeven enorme stappen. Daarnaast traint ze ook mee in een groot aantal andere boten en traint ze soms wel zes of zeven keer per week! Aan haar conditie zal het dus zeker niet liggen. Als ze genoeg vertrouwen in zichzelf blijft hebben, dan kan ze tijdens de Skøll Cup zomaar ineens verrassen. De 1e en 2e van elke voorwedstrijd gaan door naar de A-finale.

 

De Skøll Cup schrijft dit jaar ook een aantal Elite-velden uit. Ward van Zeijl zal als voorbereiding op het NK klein van volgende week van start gaan in zijn skiff. Deze wedstrijd is voor Ward echt alleen een training. Desalniettemin zou blik natuurlijk leuk zijn. Van elke voorwedstrijd met vier ploegen gaan er drie ploegen door naar de A-finale.

 

Zondagmiddag gaan Triggered in het DC4+ Klassement en Sesam, Blikken nu in DC4+ poule 1 van start. Triggered heeft na de Gyas Hunze race geen wedstrijd meer gestart en dit is de eerste wedstrijd die geldt voor het Klassement dus hun niveau en dat van hun tegenstanders is moeilijk in te schatten. De dames trainen hard en zitten vaak in de boot, dus daar zal het niet aan liggen!

Sesam, Blikken nu staat als enige van de NOOC ploegen in poule 1 en dat terwijl de dames bij de HNOT niet de race konden varen die ze wilden. Ik heb super benieuwd naar hoe de dames het dit weekend gaan doen! Op de Bosbaan is de kans op een aanvaring aanzienlijk minder groot dan op de baan van de HNOT, dus dat scheelt alvast.

 

De Professoren8+ heeft sinds een week een nieuwe boot, namelijk een mooie Empacher. Aan de boot zal het dus zeker niet liggen. De heren starten een directe finale.

 

Als laatste zal de Voorzittersskiff gevaren worden! Helaas heeft Wouter geblesseerde knieën en is de Plons niet vaarklaar, maar toch zal Asopos de Vliet aan de start liggen. Onze vice-P Sophie Verhoeven zal de eer verdedigen! De andere verenigingen leveren voorzitters en presides met een schat aan roeiervaring, maar Sophie heeft deze week veel geoefend en met een goeie (valse) start kan ze waarschijnlijk best een paar halen meekomen met het veld.

 

Het wordt een super druk weekend met ontzettend veel Asoposploegen, dus er is genoeg om te zien en aan te moedigen! Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop jullie allemaal te zien!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)