Voorbeschouwing PEiL/PEiK 2018

Hetairoi, lieve leden,

 

Het is alweer tijd voor de volgende NOOC wedstrijd, dit keer de Proteus-Eretes in t Lang (PEiL in t kort). Op de zaterdagavond van de PEiL wordt altijd de PEiK (Proteus-Eretes in t Kort in t lang) gevaren. De Kruithuisbokaal, NOOC Bakboordbokaal, NOOC Klassement, Vlietbokaal, Skiffbokaal, Ask&Embla bokaal en Clubquadruplesbokaal gaan dit weekend van start op de 4,5k en de Sprintbokaal op de 450 meter, dus het wordt een druk weekend!

 

We beginnen op zaterdag in blok 1 met de dames van Instabiel en HeiHei&Pua. Instabiel is al een tijdje lekker aan het trainen en weet van vorig jaar nog wel hoe lang 4,5k is. De dames trapten toen een tijd van 21:44 minuten, maar zitten nu in een gladde 4 i.p.v. een C4, dus ze gaan nu als het goed is een stuk sneller!HeiHei&Pua is geen fan van lange afstanden, dat bleek wel op de Tweehead. Echter, de dames hebben zich flink verbeterd op de Skøll Cup en gelukkig is de PEiL een goeie drie kilometer korter!De heren van Koekblik starten ook in blok 1. Op de Skøll Cup lieten ze zien dat ze een goede lijn te pakken hebben en dat de hogere trainingsintensiteit van de afgelopen weken zijn vruchten afwerpt. Nu hopen dat deze lijn zich heeft doorgetrokken en dat de mannen op deze lange afstand nog wat hoger kunnen eindigen.

 

In blok 2 gaan twee dames-viertjes van start. Eerst Finesse in het D4+ Cat. A veld. De dames kregen bij de Skøll Cup door dat hun conditie te wensen over liet, dus ik hoop dat ze daaraan hebben gewerkt zodat ze de lange afstand van de PEiL samen kunnen overwinnen!Daarna start de DCl4* KEK! De dames hebben een verandering in de opstelling gedaan en ik ben benieuwd naar het effect. Jitske zal komend weekend de boot voorslaan. Als de dames netjes samen blijven duwen, kunnen ze wellicht weer wat plekjes in de bokaal stijgen.Ook de Meerkoetjes starten blok 2. Zij zullen starten in NOOC H1. De mannen hebben op de Traianus erg netjes gevaren en zijn daarmee in Heren 1 beland. Om daar te blijven zullen ze hard aan het werk moeten!

 

HCl8+ Victoria Octumvirati en DOnervC4+ Adeona gaan starten in blok 3. De HCl8+ was blij met hun resultaat op de Skøll Cup, maar het moet nog harder! Gelijkheid zowel boven als onder water is essentieel voor deze heren. Hopelijk kunnen ze dit weekend dan nog tevredener zijn over het resultaat.Adeona start de PEiL niet in een NOOC-veld, maar in het DOnervC4+-veld. De dames starten geen bokaal, maar starten de PEiL gewoon in het open veld. De PEiL is een lange afstand dus het is erg dapper van de dames dat ze de uitdaging aan gaan!

 

Op zaterdagavond starten DCl8+ Oneindig, DCl4* KEK, Finesse, Suze, HTC4 Koekblik, HCl8+ Victoria Octumvirati, R.A.S., Astrid&Lotte en DCl2x HeiHei&Pua de PEiK. Deze boord-aan-boord sprint begint met een doorstart voor Lijm&Cultuur en heeft de finish voor Proteus. Oneindig, Finesse en Astrid&Lotte zullen deze wedstrijd starten voor hun bokaal!

 

Op zondag zullen we, na een goed feestje met heel veel Asopossers, weer fris van start gaan met een druk blok. In blok 4 zullen Paul, Triggered, Overstuur en Kantje Boord gaan starten. Paul heeft al bewezen dat hij 4k goed uit kan roeien, als hij nou de laatste 500 meter ook kan blijven duwen dan gaat Paul weer hoog eindigen dit weekend.Triggered had het zwaar op de Skøll Cup. De dames missen nog een beetje invulling onder water. Wellicht voelen de dames bij deze lange afstand minder druk om snel te presteren en kunnen ze samen echt op zoek naar die krachtige halen!Overstuur en Kantje Boord starten allebei in NOOC D2. De dames doen het allebei netjes en trainen regelmatig. Hoe ze het deze keer gaan doen in vergelijking met de rest van het veld blijft lastig inschatten. Er zijn maar weinig ploegen die erg veel trainen voor zo’n lange afstand, dus het wordt spannend!

 

In blok 5 gaan DCl8+ Oneindig en HCl4+ Priem de baan over. Oneindig zit de afgelopen weken in de lift en het zou mooi zijn als de dames dat dit weekend wederom kunnen laten zien. De ploeg start als eerste van het veld en heeft dus niemand om in te halen, maar genoeg boten om vanaf te trappen. Ze starten voor Triton, de ploeg waar ze op de Skøll Cup nog in een hele spannende strijd mee belandden.Priem voer op de Skøll Cup geen goede voorwedstrijd, waardoor ze in de B-finale belandde. Dit weekend is er geen finale en start iedereen maar één keer. De heren zullen dus direct de halen moeten vinden om weer terug te komen in de top van het veld. Ze hebben laten zien dat ze het kunnen, nu moet het alleen nog op wedstrijden er uit komen.

 

Op zondag sluiten we de wedstrijd af met Phoenix en Suze in blok 6. Phoenix start in H4+ Cat. B. De mannen roeien netjes maar moeten proberen wat minder voorzichtig te duwen. Als ze dit weekend lekker fel kunnen starten dan zouden ze hoger moeten kunnen eindigen in de Vlietbokaalstand.Suze zal als laatste Asoposser de baan over gaan. Ze moet lekker haar eigen race blijven varen en vertrouwen op haar kunnen. Dan kan ze makkelijker roeien en ook wat meer duwen.

 

De PEiL en PEiK zijn allebei leuk om te kijken en de finish is goed te zien vanaf het balkon van Proteus. Kom dus zeker langs om de andere ploegen aan te moedigen en blijf lekker hangen met een biertje!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)