Nabeschouwing PEiL/PEiK 2018

Hetairoi, lieve leden,

 

Ondanks een flinke hoeveelheid regen was de afgelopen editie van de PEiL/PEiK geslaagd! Hoewel er helaas geen blikken zijn behaald, zijn wel de nodige bokaalpunten meegenomen naar huis! Benieuwd naar hoe de ploegen het hebben gedaan? Lees het hier!

 

Op zaterdagochtend zijn we begonnen met Instabiel, DCl2x HeiHei&Pua en HTC4 Koekblik in blok 1. Vooral HeiHei&Pua en Koekblik hebben netjes gevaren in hun veld. HeiHei&Pua zijn 7e geworden en hebben een aantal ploegen die boven hen staan in de bokaal verslagen, dus de dames gaan waarschijnlijk stijgen in de bokaal. Ook Koekblik heeft een goeie race gevaren. De mannen staan momenteel 14e in het klassement, maar zijn 10e geëindigd op de PEiL! Het verschil met de top wordt steeds een beetje kleiner, dus wellicht kunnen de mannen op de komende wedstrijden nog gaan verrassen!In blok 2 zijn Finesse, DCl4* KEK en Meerkoetjes gestart. De Meerkoetjes blijven netjes meedoen in de middenmoot van Heren 1. Als ze de volgende keer kunnen starten met een complete opstelling zonder invallers, kunnen ze wellicht nog harder! Finesse is begonnen met meer conditietraining, maar twee weken was toch íets te weinig om daar al iets van te merken. Gelukkig hebben de dames nu nog even de tijd om te trainen, want de volgende wedstrijd zal pas de EDR zijn. DCl4* KEK heeft wederom een nette race neer weten te zetten. Het lukt de dames nog niet om door te breken in de top vier van de bokaal, maar ze houden de concurrentie van onder knap weg waardoor ze stabiel op een 5e plek staan. Nu kijken of ze dit op de Rottebokaal kunnen herhalen, en dan wél die verdiende A-finale kunnen starten!Als laatste zijn HCl8+ Victoria Octumvirati en Adeona van start gegaan. De heren van de Club8 kunnen op lange afstanden helaas nog steeds niet lekker meekomen met de rest van het veld. De mannen zullen moet zorgen voor meer kracht en gelijkheid onder water, anders wordt de rest van het seizoen nog erg pittig. De dames van Adeona zijn gestart in het DOnervC4+-veld. Dit is een open veld waardoor het niveau nogal kan verschillen. De nummer 1 van het veld was daarom een maatje te groot, maar de dames mogen desalniettemin tevreden zijn over hun race!

 

Op zaterdagavond is de PEiK verroeid. DCl8+ Oneindig ging als eerste het water over en met de succesvolle sprint op de NCN in het achterhoofd lag er nogal wat druk op de dames. Helaas gooide een snoek roet in het eten en moeten de dames het doen met een 5e plek. Vervolgens zijn DCl4* KEK, Finesse, Suze en HTC4 Koekblik het water over gegaan. DCl4* KEK had na een succesvolle PEiL natuurlijk zin in meer en ging op jacht naar de ploegen boven zich, en dat is gelukt. Een sterke sprint zorgde voor een tweede plek op de PEiK! Finesse en Suze zijn 4e geëindigd en Koekblik werd 7e.In het tweede blok zijn R.A.S., Astrid&Lotte en DCl2x HeiHei&Pua van start gegaan. R.A.S. heeft vooral een leuke race gehad, maar deed niet echt meer voor de prijzen. Toch was het een leuke vlootactiviteit en dat was ook het voornaamste doel van de wedstrijd.

Astrid&Lotte waren zo opgegaan in hun race dat ze vergaten om te kijken. Een groot vrachtschip lag in de weg naar de finish en ontnam de dames van de rest van hun race. DCl2x HeiHei&Pua kon niet meekomen met de rest tijdens de sprint en eindigde als 5e.

 

Op de zondag van de PEiL zijn in blok 4 Paul, DTC4 Triggered, Overstuur en Kantje Boord gestart. Paul voer een hele goede race en stond na de finish eerste in zijn veld. Helaas kwamen er nog twee skiffjes binnen die sneller waren, maar Paul mag zeer tevreden zijn met zijn 3e plek! Hij houdt hiermee zijn twee plek in de Skiffbokaal vast. DTC4 Triggered heeft nog geen aansluiting met de rest van het klassement. Het mist aan kracht onder water waardoor de dames helaas achteraan varen. Overstuur en Kantje Boord zijn allebei gestart in NOOC D2. Beide ploegen hebben het erg netjes gedaan. Kantje Boord heeft zelfs vijf boten ingehaald tijdens hun race en is daarmee 4e geworden. Overstuur wist goed aan te haken bij hogere ploegen is zo 9e geworden van de 24 ploegen.DCl8+ Oneindig en HCl4+ Priem zijn van start gegaan in blok 5. Oneindig startte als eerste van het DCl8-veld en werd achtervolgd door Triton en Gyas. Triton is geen partij voor onze dames, maar Gyas gaat hard en kwam na 2k met harde halen dichterbij. Oneindig kon mooi aanhaken bij de concurrentie en heeft zichzelf naar een 7e plek gestreden.

Priem heeft moeite met het vinden van de goede halen. De mannen weten hoe ze moeten duwen, maar het komt er op wedstrijden nog niet echt lekker uit. De ploeg is 8e geworden in de H4+ Cat. A.In het laatste blok van de PEiL zijn Phoenix en Suze van start gegaan. Phoenix heeft een goede race gevaren. De mannen zijn ingehaald door Argo, maar lieten zich daardoor niet tegen houden. De mannen roeien technisch steeds beter, nu alleen nog de benen er onder. Ze gaan in ieder geval wat plekjes stijgen in de bokaal, want ze zijn afgelopen weekend netjes 12e

geworden. Suze roeit steeds beter in haar skiff! Dit weekend heeft ze een aantal hele nette stukken kunnen laten zien, waarbij het zowel qua techniek als kracht erg netjes zit. 4,5k was helaas nog wel iets te lang, dus de laatste kilometer was zwaar.

 

Volgende week op de Rottebokaal gaan alle eerstejaars en een groot deel van de ouderejaars van start, dus het wordt een drukke wedstrijd!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)