Voorbeschouwing Rottebokaal 2018/ERM

Hetairoi, lieve leden,

 

Komend weekend zal er wederom op de Willem-Alexanderbaan een wedstrijd gestart worden! Dit maal de Rottebokaal. Deze competitiewedstrijd zal als enige in het seizoen gestart worden door het NOOC klassement én beide NOOC bokalen! Een drukke C4-wedstrijd dus waarbij ook een aantal ouderejaarsploegen van start zal gaan.

 

Op zaterdagochtend beginnen we vroeg met de 1k-voorwedstrijden van Meerkoetjes in H1, Overstuur in D3 en Sesam, Blikken nu in D1. De Meerkoetjes staan momenteel 15e in H1, een erg mooie plek! Nu is het zaak dat de mannen dit blijven vast houden, want als ze aan het einde van het jaar nog steeds zo hoog staan, mogen ze naar het Nederlands Studenten Kampioenschap op de Orca Slotwedstrijden. Overstuur is na de PEiL naar D3 gedegradeerd. Echter, de dames staan nu 4e en maken dus een goede kans om te winnen. Als ze samen blijven duwen, is dit absoluut niet onmogelijk! Sesam, Blikken nu staat 23e in de D1 bokaal en moet dit weekend even hard aan de slag. De dames zijn lekker fanatiek en hebben al bewezen hard te kunnen duwen, ik ben benieuwd of ze dat dit weekend ook in de boot kunnen gaan laten zien.Vervolgens krijgen we een aantal ouderejaarsboten. HCl8+ Victoria Octumvirati, HCl4+ Priem en Suze zullen van start gaan. Voor Victoria Octumvirati was hun beste wedstrijd tot nu toe een 2k-wedstrijd, dus wellicht kunnen de mannen bij de 2ks van dit weekend wederom een betere race neerzetten dan bij de lange afstand van de PEiL. Suze roeit elke wedstrijd beter en bij de PEiL bewees ze dat ze steeds langere stukken kan meekomen met haar concurrenten. Van de 9 skiffs gaat alleen de langzaamste niet door naar de A-finale. Het behalen van die A-finale is dus een mooi doel voor Suze. Priem start dit weekend ook de Rottebokaal, ondanks dat deze wedstrijd geen onderdeel is van de bokaal. Er doen daarom ook een stuk minder ploegen mee in het H4+ veld en het behalen van de A-finale zou dan ook geen enkel probleem moeten zijn. Hoewel het gemiddelde niveau van het veld een stuk lager is dan anders, doen er wel een aantal goede ploegen mee waardoor de mannen toch nog echt moeten gaan vechten voor de overwinning.’s Middags gaan DTC4 Triggered (DC4 Klassement) en Dixo Infernrow (D2) van start. Triggered kampt met veel blessures waardoor de dames geen optimale wedstrijdvoorbereiding hebben gehad. Hopelijk komen ze dit weekend beter mee dan de vorige twee wedstrijden, maar daarvoor zullen de dames vooral meer moeten gaan duwen. Dixo Infernrow staat 5e in de D2 poule dus een A-finale zou voor deze dames zeker tot de mogelijkheden moeten behoren! Wellicht krijgen ze het zelfs wel voor elkaar om een poule te stijgen.

 

Vanaf 17:30 uur op zaterdagmiddag zullen de Rottebokaal Sprint verroeid worden. Er zullen 5 ploegen van start gaan op de 500 en 250 meter. The Oarsome Foursome is het international ploegje dat hier sinds januari aan het trainen is. Dit wordt de eerste wedstrijd voor de dames dus het wordt ontzettend spannend! Ook de ouderejaarsbootjes H4+ Priem en D4+ Finesse gaan van start. Finesse start deze race voor de Okeanos Sprintbokaal. Aangezien de dames de HNOT en NCN niet hebben gestart staan ze nu onderaan in de bokaal, maar een goede notering op de Rottebokaal zou ervoor moeten zorgen dat ze hierna direct in de top-5 terecht kunnen komen. Ook Astrid&Lotte starten voor de Sprintbokaal. Op de PEiK konden zij hun race niet afmaken, maar de WAB is een brede lege baan dus dat zou deze keer moeten lukken. Als zij hier laten zien wat ze kunnen dan is er wellicht wel een mogelijkheid om te blikken! Op deze wedstrijd zal de CoCo niet alleen aanwezig zijn, maar ook zelf het water over gaan in het CoCo C4+ Sprint veld. Onder de naam “Kanoën, dus Njord” zullen zij laten zien dat onze CompetitieCommissie de beste is van allemaal!

 

Op zondag starten er aanzienlijk minder ploegen en beginnen we pas om 11:05 met DCl2x HeiHei&Pua. De dames hebben een loting waarmee ze de A-finale mee zouden moeten kunnen halen! De eerste vier gaan door en dat is geen probleem als ze de sterke halen maken die ze kunnen. Hierna zal DCl4* KEK van start gaan. Ook voor deze dames geldt, eerste vier gaan door naar de A-finale en dat moeten ze kunnen. Op de Skoll Cup lieten ze al zien dat 2k een goede afstand is voor deze dames hoewel er toen geen A-finale in zat. Als ze nu bij elkaar blijven en tot het einde gefocust kunnen blijven, dan zouden ze deze keer die verdiende A-finale zeker moeten kunnen halen.

 

In de middag gaan Kantje Boord in D2, HTC4 Koekblik in HC4 Klassement, Faugh-a-Ballagh in H2 en Ouwe Viezeriggers in H2 van start. Kantje Boord voer op de PEiL een sterke race en hopelijk kunnen ze dat nu herhalen! Koekblik had een moeizame start van het jaar, maar laat nu zien dat ze mee kunnen komen met de Top-10 van het TopC4en-veld. Als ze echt hard gaan vechten dit weekend, zouden ze de B-finale moeten kunnen halen en misschien zelfs wel de A-finale. Faugh-a-Ballagh en Ouwe Viezeriggers gaan beide van start in H2. Faugh-a-Ballagh moet oppassen dat ze niet gaan degraderen dus moeten dit weekend hard aan de slag. De Ouwe Viezeriggers staan een stukje hoger in de poule en kunnen hun ogen richten op de hoge finales.

 

Naast de wedstrijden van dit weekend op de WAB is het van vrijdag op zaterdag ook tijd voor de elfstedenroeimarathon in Friesland. Deze tocht van ruim 200 kilometer gaat door heel Friesland en wordt dit jaar door 10 Asopossers afgelegd! Hierbij de voorbeschouwing door Ingrid de Hoo:

Jasper, Jason, Sander, Jord, Sebastiaan en Tim zullen samen voor het eerst de Elfstedentocht starten. De (stuur)touwtjes zijn in handen van Djulianti en Robert die de zware taak hebben om de C2 veilig overal naartoe te krijgen. Dit is vooral een uitdaging op de grote meren, die nog erger zijn dan de WAB. Zij zullen hun best doen om binnen 24 uur te finishen zodat ze een elfstedenkruisje kunnen ophalen!  Vanaf 20:00 zal er gestart worden, en deze heren mogen als 87e wegstarten.

 

Daniëlle en Ingrid zullen een combinatieploeg van Aengwirden sturen. Deze ploeg, die al driemaal de Elfstedentocht heeft gewonnen, probeert ook al drie jaar lang een baanrecord te verbreken, wat tot nu toe door diverse redenen niet gelukt is. Mocht het ze lukken, dan kunnen ze als ploeg 600 euro mee naar huis nemen! Zij zullen om 20:00 het spits mogen afbijten en als eerste mogen weg starten, met een gevaarlijke ploeg van Gyas achter zich aan. Hun tocht is live te volgen via http://tourmonitor.eu/elfstedenroeimarathon/esrm2018/. Als ze het baanrecord willen verbreken dan zullen ze binnen 16 uur en 59 minuten moeten finishen, rond 12:58.

 

Het weer op de WAB zit dit weekend niet echt lekker mee, dus zorg voor genoeg warme en droge kleren. Desondanks wens ik iedereen veel succes en plezier!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)