Nabeschouwing SIR / Voorbeschouwing HOCT

Hetairoi, lieve leden,

 

De competitiesectie is afgereisd naar het diepe zuiden voor de eerste NOOC-editie van de Saurus International Regatta in Maastricht! Verdienstelijke prestaties van de eerstejaarsploegen en een blik voor HCl4+ Priem maakte het een geslaagde wedstrijd. Komend weekend staat er wederom een competitiewedstrijd op het programma. De Heineken Okeanos Competitie Tweekamp is onderdeel van de Stuurboord NOOC bokaal en is de afsluiter van de Okeanos Sprintbokaal. Hier lees je alles over beide wedstrijden. 

 

SIR

Fabian, Lucas, Thomas, Daan en Simon zijn als eerste de baan over gegaan in het H4+-veld. De heren hadden hun zinnen gezet op blik, maar daarvoor moest er wel direct hard worden gestart op de 1500 meter. En dat hebben ze geweten. De mannen zijn fel van start gegaan en wisten binnen 500 meter Orca in te halen. Hierna hebben ze het gat alleen maar groter gemaakt waarmee ze overtuigend de 1500 meter wonnen. Sprinten is een van de mindere kwaliteiten van Priem, maar gelukkig ging de 250 meter goed genoeg en bleven ze de Angels van Annelies voor in het klassement. En dus was het blik voor HCl4+ Priem!

 

Vervolgens zijn de heren van Meerkoetjes van start gegaan. De mannen doen het goed in NOOC Poule 1 en hebben dat ook deze keer weer laten zien. Met een 14e plek mogen ze trots zijn op hun prestatie. Of het genoeg is om de top-12 van de bokaal te halen en dus naar het NSK te mogen, weten we binnenkort!

 

Als laatste zijn Overstuur en Kantje Boord gestart in het NOOC D2 veld. Beide ploegen doen mee bovenaan de poule en liggen erg dicht bij elkaar. Kantje Boord was uiteindelijk sneller op de 1500 meter, maar Overstuur op de 250 meter. Uiteindelijk zijn de damesploegen 6e en 9e geworden en lag Overstuur minder dan een seconde voor op Kantje Boord. Nette prestaties dus van beide ploegen.

 

HOCT

De Heineken Okeanos Sprints zijn omgedoopt tot de Heineken Okeanos Competitie Tweekamp. Alle ploegen starten s ochtends een 500 meter en s middags een 1000 meter. De eerste ploeg die zaterdag van start gaat zijn Astrid&Lotte. De dames starten de Sprintbokaal en sluiten deze af met de HOCT. Ik ben benieuwd hoe ze in het veld gaan eindigen!

 

Vervolgens gaan Ouwe Viezeriggers en Faugh-a-Ballagh van start in NOOC H2. Ouwe Viezeriggers presteert consant in de middenmoot, maar de heren zouden best hoger kunnen eindigen. Als ze dit weekend een tandje bij zetten, kunnen ze misschien nog wel verrassen. Faugh-a-Ballagh is net weer gepromoveerd uit H3 en zal de positie in H2 nu willen versterken. Als ze lekker samen blijven duwen, ben ik er van overtuigd dat ze dat gaat lukken.

Ook DCl8+ Oneindig gaat in blok 2 van start. De dames hebben de Rottebokaal laten schieten om zich beter voor te kunnen bereiden op het einde van het seizoen. Ik ben benieuwd of dit zijn vruchten af gaat werpen. De dames hebben eerder al laten zien dat ze goed zijn in sprinten en zullen dit weekend willen laten zien dat ze dat nog niet kwijt zijn!

 

In blok 3 starten Sesam, Blikken nu en Dixo Infernrow. Sesam, Blikken nu zal terug willen naar D1 en willen blikken dit weekend. Ik ben er van overtuigd dat ze dat kunnen, nu moeten ze het alleen nog zelf laten zien! Dixo Infernrow doet ook mee in de bovenste helft van de bokaal maar kon bij de EDR helaas minder goed meekomen. Hopelijk kunnen ze komend weekend hun oude halen weer oppakken.

 

Blok 4 zal worden gestart door DTC4+ Triggered en Finesse. Triggered zal dit weekend éindelijk compleet zonder invallers de race gaan starten. Ik hoop dat de dames hier nieuwe energie uit halen en dat we het terug gaan zien in de resultaten! Finesse start de HOCT als afsluiter van de Sprintbokaal en presteert al het hele jaar erg goed. De dames hebben al twee keer de meeste punten behaald en staan daarmee hoog in het klassement. De ploeg die dit weekend wint, neemt de Sprintbokaal mee naar huis en dat zou zomaar eens Finesse kunnen zijn! De dames moeten nu alleen geen gekke dingen doen en gewoon laten zien wat ze kunnen.

 

Als laatste zal HTC4+ Koekblik de sprints afleggen. De heren lieten een enorme groei zien, maar hadden op de EDR niet hun dag. De laatste tijd is er hard getraind om de halen weer terug te krijgen en ik ben benieuwd of het is gelukt! We gaan het dit weekend zien.

 

Ik wens alle ploegen heel veel plezier en succes!

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)