Nabeschouwing Northwave Asopos Driekamp/Voorbeschouwing Orca Slot

Hetairoi, lieve leden,

 

De 35e Northwave Asopos Driekamp is verroeid en het was een succes! Mede dankzij het harde werk van alle hulpkrachten en de vele aanwezige Asopossers hebben we een mooie wedstrijd neergezet. Ook namens de DriekampCommissie; bedankt! Ben je benieuwd naar hoe de ploegen het hebben gedaan? Lees dan verder.Bij de Skiffs zijn Suze en Paul van start gegaan. Suze heeft een nette 500 meter gevaren, maar kwam met de 250 en 1250 minder goed mee. Ook Paul was beter op de sprints dan op de langere afstand. Hoewel een 7e plek wel minder is dan Paul is gewend, heeft het niet veel invloed op zijn derde plek in de bokaal.In de tweetjes zijn HeiHei&Pua gestart in de DErv2x en zijn Phoemix 1, 2 en 3 gestart in de MixErv2x. HeiHei&Pua hebben het erg netjes gedaan en gaan met hun 3e plek veel punten pakken voor de bokaal. De Mix2’tjes deden mee voor de lol en hebben vooral lekker geroeid (en misschien een beetje gezwommen).Tevens zijn er een heleboel vieren het water over gegaan. Bij de lenteleden zijn Heren 1, Heren 2, Dames 1, Dames 2, Zonder Dollen en Dames 4. Bij Heren 1 was het ontzettend spannend en helaas werden ze net tweede. Bij de dames heeft Dames 2 het beste gepresteerd en hebben ze een derde plek veroverd.De eerstejaars-C4en zijn bijna allemaal van start gegaan. Bij de dames was het een Asopos-onderonsje en is Triggered er met de winst vandoor gegaan. Bij de heren heeft Koekblik gestreden met de Proteus TopC4en voor het blik. Helaas kwamen de mannen nét iets tekort en zijn ze derde geworden.Ook de ouderejaars-4+’tjes zijn gestart op de Driekamp. Naast de Vlietbokaalploegen HCl4+ Priem, Finesse, Phoenix en Instabiel zijn ook de (s)Tijgahs en C.L.U.B. Vier gestart. Priem heeft wederom goed gepresteerd en een derde plek behaald in de H4+ Cat. A. Finesse is als 7e in de D4+ Cat. A geëindigd na de drie afstanden. Phoenix is mooi gestegen in de Cat. B en is de top-10 binnen gedrongen. Ook Instabiel heeft netjes gepresteerd in de Cat. B met vooral een goede 1250 meter.

 

Als laatste 4en zijn de 4* de baan over gegaan. De DCl4* KEK is op elke afstand twee geworden en hebben daarmee de tweede plek in de eindstand gepakt. De DTal4* kon nog niet helemaal meekomen, maar dat is niet gek voor een ploeg die relatief kort pas samen traint.

 

In de 8en-velden zijn de Club- en Talentenboten gestart. De DCl8+ Oneindig heeft wederom laten zien goed te kunnen sprinten, maar heeft helaas wat plekken weggegeven op de 1250 meter. HCl8+ Victoria Octumvirati heeft een nette 8e plek gepakt dankzij goede sprintjes. De Talenten8en hebben de komende weken nog de tijd om meer samen te komen en te shinen op het NSRF Wedstrijdslot!

 

Orca CompetitieSlotwedstrijden

Komend weekend is er wederom een competitiewedstrijd en zullen een deel van de bokalen worden afgesloten, het is namelijk alweer tijd voor het Orca CompetitieSlot. De Kruithuisbokaal, Clubquadrupplesbokaal, Vlietbokaal, Ask&Embla-bokaal en Skiffbokaal worden dit weekend bepaald. Ook de NOOC BakboordBokaal en het NOOC Klassement starten dit weekend hun laatste wedstrijd.Op zaterdag beginnen we met de Meerkoetjes in NOOC BB H1. De mannen doen het al het hele seizoen ontzettend goed en kunnen deze wedstijd gebruiken om nog één keer te laten zien wat ze kunnen. Triggered heeft gedurende het gehele seizoen last gehad van blessures en is het pas net beter gaan doen. Voor hen zal deze wedstrijd er vooral voor zijn om te laten zien dat ze niet voor niks de titel TopC4 dragen! Ook Koekblik gaat op zaterdagochtend van start en heeft wat te bewijzen. De mannen hadden op de EDR een dip en zijn op de HOCT redelijk terug gekomen, maar ze kunnen meer! Ik hoop dat ze dit weekend weer laten zien wat ze echt in huis hebben.Na de eerstejaars gaan de lenteheren van start. Lente Heren 1 en 2 zijn wederom van de partij. Waar Heren 2 nog sneller was op de EDR, was Heren 1 de snelste op de Driekamp. Ik ben heel benieuwd wie er dit weekend het snelste is en misschien wel een heatblik mee naar huis weet te nemen!Ook ondergetekende zal komend weekend aan de start verschijnen. In het Composaris-skiffveld zullen 12 composarissen strijden voor wie er het snelst aan het erevlot kan liggen. Met mijn plekje in baan 2 lig ik in ieder geval al aan de goede kant!Na dit intermezzo gaan we door met Finesse die de eerste 2k van de dag zal afleggen. De dames hebben een pittige loting, maar zouden in ieder geval de B-finale moeten halen.Ook Suze zal de baan over gaan op zaterdag. Ze zal hard aan het werk moeten om finale te halen, maar laat een mooie groei zien dus het is zeker mogelijk!DCl4* KEK zal ook gelijk hard van start moeten gaan om de A-finale te halen. De dames doen het erg goed maar hebben sterke concurrentie in hun heat.Phoenix laat een mooie groei zien de laatste tijd en maakt oprechte kans op een plekje in de B-finale, maar alleen als ze echt willen!Hetzelfde geldt voor de HCl8+. De mannen maken zeker kans op een finaleplekje, maar alleen als de halen vanaf het eerste moment goed zijn.Op zondag gaan we van start met Overstuur en Kantje Boord in het NOOC D2 veld. De dames ploegen roeien al het gehele seizoen lekker mee in D2 en zouden dit weekend zeker weer lekker mee kunnen komen, misschien zelfs wel blikken!

Ook de lentedames Asopoesies en Dolslaggevend gaan op zondag de baan over. Ik ben benieuwd naar hoe ze het gaan doen!Priem zal hun blik richten op de A-finale. Dankzij de gewogen loting ontlopen zal de 4+ nummer 1 en 2 uit de Vlietbokaal en maken ze een goed kans om de A-finale te halen. Nu nog in de finale kunnen blijven presteren en gaan voor dat blik. Voor de skiff is er geen gewogen loting en wordt het harder werken. Paul zal direct keihard moeten gaan knallen, maar kan zeker wel de A-finale halen!HeiHei&Pua hebben een pittige heat te pakken met Njord en Aegir dit boven hun staan in de bokaal. Afgelopen weekend hebben ze echter bewezen zeker hard mee te kunnen met de top van het veld, maar een strenge promotiecode maakt dat de dames de A-finale niet cadeau zullen krijgen.Oneindig heeft hun beste resultaat tot nu toe behaald op een 2k wedstrijd en zal dit weekend hun oude record willen verbreken! Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen.Instabiel zal hun laatste wedstrijd starten in de D4+ Cat. B. De meiden blijven lekker trainen belanden altijd netjes in de middenmoot van het veld. Een B-finale zit er dus zeker wel in als ze hun best doen!Ook op zondag zal er een gnerknummertje gestart worden, namelijk de CommissieC4+! Onze CompetitieCommissie zal wederom aan de start verschijnen en het opnemen tegen o.a. de CoCo van Phocas en het bestuur van Saurus (wat zichzelf blijkbaar een commissie vindt).

 

Ik wens alle ploegen heel veel succes dit weekend! Het is de laatste kans om te laten zien wat je kan, zo hoog mogelijk te eindigen in je bokaal en om te blikken dus geef alles wat je hebt!

 

Met paars-wit-rode groet,Stefan Brandt

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)