Voorbeschouwing Koninklijke Holland Beker 2018

Hetairoi, lieve leden,

Dit weekend wordt op de Bosbaan in Amsterdam de Koninklijke Holland Beker verroeid, de jaarlijkse internationale roeiwedstrijd van Nederland. Ook dit jaar zijn er weer een aantal internationale toppers van de partij, waaronder tweevoudig Olympisch Kampioen Mahe Drysdale. Namens Asopos de Vliet start ook een delegatie van de wedstrijdsectie. Bondsroeier Boudewijn Röell is er dit jaar niet bij. Na zijn bronzen plak op de tweede World Cup in Linz, bereidt hij zich voor op de laatste World Cup in Luzern.

Zaterdag begint de dag met de voorwedstrijden van de middengroepen. De lichte mannen dubbeltwee met Jarno en Mees zal eerst van start gaan. Hierna start de lichte vierzonder met Victor, Rens, Elwin en Siem. Op de ARB roeiden beide boten mooie voorwedstrijden, maar waren de finales iets minder op zaterdag. Dit weekend worden de laatste punten voor het developmentklassement verdeeld, de dubbeltwee kan nog voor een top vijf notering gaan.

Hierna zal middengroep dames in twee vierzonders starten. Laura, Nenya, Fleur Jaspers en Anouk hadden een tegenvallende zaterdag op de ARB, maar staan nog op een vijfde plek in het klassement. Met een goede race zouden zij nog een plek kunnen klimmen. Fleur Hiensch, Fenna, Meike en Sanne kwamen op de ARB erg goed voor de dag en zullen pogen dit op de KHB te herhalen. In de plaats van Fenna zal Bianca dit weekend starten. De eerstgenoemde vier zal zondag ook nog in actie komen in het U23 vierzonderveld voor dames. Hier treffen zij twee juniorenboten met onder andere Isabel van Opzeeland aan boord van Die Leythe.

Mirjam start dit weekend tweemaal in de skiff in het lichte dames veld. Op beide dagen roeit Mirjam tegen een groot aantal internationale roeisters. Een erg onvoorspelbaar veld, waar Mirjam de afgelopen jaren goed voor de dag kwam.

Iris vaart zaterdag een directe finale in de dubbeltwee in combinatie met Silke Tas van DDS. Het is een pittig veld met Marieke Keijser en Ilse Paulis als favorieten. Daarachter ligt ook een groot aantal boten met roeisters die het op papier goed zouden kunnen doen. De combinatie met Silke is echter al vaker succesvol gebleken, met een goede race kunnen zij voor een verassing zorgen.

Ward start dit weekend tweemaal in zijn dubbelvier. Met die vier is hij volop bezig met de voorbereidingen voor de derde World Cup in Luzern. Zaterdag heeft hij slechts één tegenstander, een lichte dubbelvier van Gyas. Zondag starten de mannen in het zware dubbelvierveld. Hier start een groot aantal internationale ploegen, maar ook de ploeg van Skøll die al bewezen heeft erg hard te kunnen varen. Zondag komt Ward ook nog in actie in de dubbeltwee samen met Bart Lukkes van Proteus. Hier treffen zij vier tegenstanders waarvan twee internationale ploegen.

Eerstejaars lichte dames hebben op de ARB hun zesde plaats veilig gesteld. Een mooie prestatie na een nu al heel mooi seizoen voor Nicole, Renate, Lindsay, Christy-Anne, Lisanne en Jacqueline. Naast de lichte dames mag ook eerstejaars licht zondag starten. In eerste instantie leken de heren de wedstrijd mis te lopen, maar door een trainingskamp van Nereus worden zij ook beloond met het starten van een internationale wedstrijd. Bij hen starten Sophie, Joost, Casper, Joshua, Remco, Noud, David, Felix en Marc.

Dit weekend beloofd het mooi weer te worden, dus kom vooral lekker langs om de ploegen in het paarse aan te moedigen!

Met paars-wit-rode groet,

Sergio Griffioen

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)