Voorbeschouwing Erasmus Sprints en NSRF Slotwedstrijden 2018

Hetairoi, lieve leden,Dit weekend worden op de Willem-Alexanderbaan in Rotterdam op vrijdag de Erasmussprint en zaterdag en zondag het NSRF-slot verroeid. Voor veel ploegen wordt het hun laatste kans dit seizoen om de begeerde blikken te verdienen, anderen gebruiken de wedstrijd om het seizoen in leuke instapnummers af te sluiten. Allen zullen het over één ding eens zijn, zondag aangekomen op Asopos gaan de remmen los. Voor het zover is zullen alle ploegen eerst hun wedstrijden starten, beginnende op de sprint vrijdagavond. Alle ploegen roeien hier een 500 meter sprint twee aan twee, waarbij alle ploegen een eigen starttijd en finishtijd krijgen (vergelijkbaar met de 250 meter van de Heineken Vierkamp).

 

Middengroep dames start vrijdagavond in hun twee vierzonders. Laura, Anouk, Nenya en Bianca starten in de ouderejaarsboot en Fleur, Fenna, Meike en Sanne in de tweedejaarsboot. Mathijs start dit weekend in zijn skiff. Wegens gebrek aan inschrijvingen start hij vrijdag in het Eliteskiffveld tegen drie tegenstanders van formaat. Iris en Mirjam starten vrijdag tweemaal, zowel in de skiff als de lichte elite dubbeltwee. Iris start in het lichte gevorderdeveld en mirjam het lichte eliteveld.

 

Eerstejaars zwaar zal rijkhalzend naar hun sprint uitkijken. Op de Argosprint kwamen de heren net tekort voor de winst na de snelste dagtijd in de voorwedstrijd te hebben geklokt. Hoewel het hoofddoel natuurlijk het beginnerblik is op zondag, zullen zij vrijdag alvast hun visitekaartje willen afgeven door hun directe concurrenten op grote afstand te zetten over 500 meter.

 

Net als eerstejaars zwaar kwam ook eerstejaars licht net aan tekort in de vorige sprint. Na een goede ARB en KHB laten de mannen zien in goede vorm te zijn en vol voor de winst te gaan. Middengroep licht start vrijdag alleen in de vierzonder. De dubbeltwee focust zich op het weekend en met name het lichte beginner dubbeltwee op zondag. In het laatste weekend bundelen Ruben en Sean hun krachten en starten hun eerste wedstrijd vrijdag in de dubbeltwee in het zware veld. Tot slot starten de drie talentenboten de sprint. De mannen in hun acht en de dames in zowel de dubbelvier als de acht.Zaterdag komen alle talentenboten het eerste in actie in hun voorwedstrijden. Op de driekamp hebben alle boten hun eerste wedstrijd gestart in het clubveld. Hoewel de resultaten achter bleven hebben zij hier al wedstrijdervaring op kunnen doen. Op het slot zijn de velden bij alle drie de boten goed gevuld, allen succes gewenst!

 

Eerstejaars dames hebben afgelopen weekend een goed trainingsweekend kunnen draaien om zich optimaal voor te bereiden op het slot. De dames verrasten vriend en vijand door tweede te eindigen op de ARB. In hun voorwedstrijd op zaterdag gaan de eerste vier door, varen de dames zoals twee weken geleden, moet dat geen probleem zijn. De focus zal echter op zondag liggen, als het de dames lukt hun zenuwen in bedwang te houden, maken Martha, Elsemieke, Ruth, Sharon, Vivian, Isa, Kirsten, Roxann en Jitske goede kans op het beginnerblik!

 

Jarno en Mees starten zaterdag in de skiff tegen liefst negentien tegenstanders in het lichte gevorderdeskiffveld. Zondag starten de heren voor de laatste maal dit seizoen in het lichte beginner dubbeltweeveld. Al meerdere weken hikken zij tegen de winst, maar lukt het niet de perfecte finale te varen. Zondagmiddag hebben zij de laatste kans om hun zeven tegenstanders voor te blijven. Victor, Rens, Elwin en Siem starten zondag in de vierzonder hun laatste wedstrijd. Daarnaast starten Elwin en Siem zaterdag nog samen in de tweezonder.

 

De eerstejaars lichte dames kennen een mooi seizoen, met een top-6 notering in het klassement en het starten van de KHB. Wat ontbreekt is nog het beginnerblik. Alle tegenstanders zijn structureel naar huis gevaren de afgelopen weken. Zondag hebben Renate, Jacqueline, Lisanne, Christy-Anne en Nicole hun laatste kans om op te eisen wat hen toekomt, de beginnerblikken.

 

Sean en Ruben starten dit weekend samen in de dubbeltwee. Zaterdag zullen zij uitkomen in het gevorderdeveld en zondag in het beginnerveld. Ruben heeft dit seizoen weinig kunnen starten, maar tijdens zijn wedstrijd op de WAB samen met Jarno kwamen zij goed voor de dag. De velden hebben beide dagen een groot aantal deelnemers, maar mogelijk zit er zondag een verrassing in.

 

Middengroep dames start zaterdag in één vierzonder met Laura, Anouk, Fenna en Meike. Daarnaast start Sanne met Merel Dubbeldam van Proteus in de dubbeltwee. Zondag starten de ouderejaars en tweedejaars vieren nog een laatste maal dit seizoen in de vierzonder. In dezelfde heat nemen Fleur, Fenna, Meike en Sanne het nog een keer op tegen Laura, Anouk, Bianca en Sera Wevers van Phocas.

 

Eerstejaars zwaar kent goede trainingen, maar komen de laatste wedstrijden tekort. Na op de sprint vrijdag vertrouwen te hebben getankt starten Siem, Abel, Ruud, André, Douwe, Pit, Sem, Tim en Robert een laatste maal op zaterdag en zondag in de acht dit seizoen. Zondag varen de heren direct een finale. Het niveau ligt hoog, een deel van de tegenstanders heeft al tijden onder de 6:00 geklokt, maar met een brutale race maken de heren alle kans op het blik.

 

Eerstejaars licht start zaterdag in de acht. Hier zullen zij een laatste maal tonen dat Asopos een top-6 notering in het klassement verdiend. Zondag starten Joost, Casper, Remco, David en Sophie het lichte gevorderde viermetveld. Noud en Marc komen uit in het lichte elite tweezonderveld. Felix, Joshua en Kim zullen de paarse eer hoog houden in het prestigieuze tweemetveld. Tot slot starten Siebe, Anton, Thijs-Jan, Stefan en Robert in de viermet het gevorderdeveld.

 

Mirjam start zaterdag een directe finale in de dubbeltwee met Iris. Zondag starten beide dames het lichte elite skiffveld. Daarnaast start Iris zaterdag ook nog in de skiff in het lichte gevorderdenveld.

 

Tot slot start Mathijs dit weekend in de skiff. Zaterdag start hij het gevorderde veld en zondag het beginnerveld. Op de ZRB heeft Mathijs al wat skiffervaring opgedaan dat niet onverdienstelijk ging. Met 20 tegenstanders zal het blik lastig worden, maar in een voorwedstrijd met veel junioren lijkt een A-finale niet onmogelijk.Het belooft dit weekend mooi weer te worden, dus kom gezellig langs op de Willem-Alexanderbaan om het paars aan te moedigen. Geen tijd overdag, maar wel zin in een feestje? Dat komt goed uit! Zondag start om 19:00 de BBQ op Asopos en om 22:00 het feest in de soos!Met paars-wit-rode groet,

 

Sergio Griffioen

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)