Voorbeschouwing Amstelbeker 2018

Hetairoi, lieve leden, beste aankomend eerstejaars,

Morgen zal een van de meest prestigieuze wedstrijden die roeiend Nederland kent weer plaatsvinden op de Amstel. Omdat elke vereniging maar 2 boten naar deze wedstrijd mag sturen, worden de beste roeiers van her en der opgetrommeld om de Amstelbeker te komen starten. Ook MGD en MGH hebben de afgelopen weken hard getraind om twee goede 8-en naar deze wedstrijd te sturen

 

De wedstrijd wordt verroeid over 750 meter tussen de Berlagebrug en roeivereniging De Hoop, een sprint dus. Na de time-trial, waar alleen de twee snelste ploegen direct naar de kwartfinale gaan, volgt de herkansing. De herkansing is een boord-aan-boordrace waarbij er op de finish direct duidelijk is wie de strijd heeft gewonnen. Op deze manier werken de ploegen zich steeds een ronde verder tot er uiteindelijk een winnaar over blijft: de beste 8 van Nederland!

Namens MGH starten Siem Wesseling, Sergio Griffoen, Joost Braspenning, Mathijs Berkhout. Sean van Beek, Casper Roes, Mees van der Meer en Ward van Zeijl.In de dames-8 mogen Elsemieke Hack, Ruth Andrea, Fleur Jaspers, Anouk Bonke, Roxann Geenen, Vivian Andriessen, Meike van Kootwijk en Jitske Knip Asopos representeren. Beide slagen hebben op de Harbour Sprints laten zien over een enorm sprintvermogen te beschikken, dit zal morgen zeker weer van pas komen.

Voor Sophie en Robert is dit al de tweede keer dat zij de Amstelbeker mogen sturen. Deze ervaring in de boot zal morgen, zeker met de huidige weersvoorspellingen, erg nuttig zijn.

De afgelopen twee weekenden waren al bijzonder succesvol en wie weet lukt het Asopos dit weekend weer om het eremetaal mee naar huis te nemen. Kom morgen vooral allemaal naar de Amstel toe om te genieten van al het roeigeweld en om onze boten natuurlijk zo hard mogelijk aan te moedigen!

 

Met paars-wit-rode groet,Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)