Voorbeschouwing Tromp Boat Races

Hetairoi, lieve leden,

Komend weekend zal een deel van vereniging naar Hilversum reizen om de Tromp Boat Races te starten. Namens Asopos zal bijna de voltallige middengroep de boot in stappen om 5250 m te strijden om uiteindelijk als snelste over de finish te komen. De Tromp is een van de eerste wedstrijden waar de voltallige Middengroep zich kan meten aan de rest van roeiend Nederland en de uitgelezen kans om te laten zien welke stappen er de afgelopen maanden zijn gezet.

Zaterdag zijn als eerste de lichte mannen aan de beurt. In het tweede blok starten Rens en Marc in de 2- als eerste. Rens en Marc trainen al een tijdje samen in de 2-, hopelijk gaat dat z’n vruchten afwerpen morgen. Ward verschijnt dit weekend ook weer aan de start. Na geblikt te hebben op de Moordregatta is Ward helemaal klaar voor de Tromp. Aan de start verschijnen nog enkele bekenden van Ward, zo start Bart Lukkes (waarmee Ward EK Brons heeft gehaald) morgen ook. Als laatste in dit blok starten Mees, Joost, Felix en Victor  alle vier in hetzelfde veld, veel onderlinge concurrentie dus. Waar Mees al eens eerder een wedstrijd in de skiff heeft gestart, is dit voor Joost, Felix en Victor de eerste keer. In het druk bezette skiffveld (31 inschrijvingen) met enkele toproeiers als Obbe Tibben ben ik benieuwd wat voor prestaties onze lichte mannen neer gaan zetten.

In blok 3 mogen de dubbel 2’tjes van start. Als eerst is het de beurt aan Sean en Jarno, daarna aan Sanne en Veerle. Sean en Jarno hebben allebei afgelopen jaar in de 2x gezeten, en deze ervaring is te zien. Het roeien gaat soepel en als half lichte boot is het aan hen de taak te kijken welke zware 2x zij  voor kunnen blijven morgen. Veerle en Sanne zitten ook al een tijdje samen in de 2x en zetten iedere training weer stappen. Het dames 2x veld is in roeiend Nederland nog redelijk nieuw en daarom kan er nog van alles gebeuren.

Als laatste mogen Anouk, Meike, Jitske en Vivian (gestuurd door Rober Braal) het water op. Waar er vorig jaar nog vier 4+ op het water lagen is het er dit jaar maar een. Met de wedstrijdervaring van de Amstelbeker in het achterhoofd hebben ze de afgelopen weken hard getraind en laten zien er vol voor te gaan. Met deze instelling zullen ze het de rest van het veld lastig gaan maken en ben ik benieuwd op welke plek de dames zullen eindigen.

Op zondag beginnen we eerst weer met de kleine nummers: als eerste zullen Ruth en Roxann in de 2- stappen. De overgang van een 8 naar een 2- is vaak wat onwennig en ontzettend moeilijk, maar Ruth en Roxann hebben laten zien over veel potentie te beschikken. Hoewel er de laatste weken ivm blessure niet zo vaak getraind kon worden als gehoopt zit er veel power in deze boot en kan er zondag nog van alles gebeuren. Na de 2- zijn de skiffjes aan de beurt en is het aan Fleur en Meike om te laten zien wat zij in hun mars hebben. Hoewel Fleur vorig jaar ook een tijdje in de skiff heeft gezeten, zal dit haar eerste wedstrijd in dit bootnummer worden en een goede gelegenheid zich te meten aan de rest van het dames skiffveld. Voor Meike is dit de tweede dag dat zij zich aan de 5250m zal wagen . Na de dames is het de beurt aan de lichte dames: Renate en Elsemieke. Beide dames laten op sparsessies goede tijden zien; als zij dit zondag herhalen zou dat nog wel een leuk kunnen uitpakken.

Als laatste zijn de 4+en van MGH aan de beurt (Sergio, Siem W, Ruud, Abel gestuurd door Mirjam Box; Sjoerd, David, Stijn, Siem V gestuurd door Robert Braal en Tim, Pit, Anton, Thijs-jan gestuurd door Martha Broere). Zij zullen in maar liefst drie viermetjes de Tromp roeien, wat voor een leuke onderlinge strijd zorgt. De afgelopen paar weken hebben de bootjes veel met elkaar kunnen sparren, wat goede resultaten opleverde. Zondag zullen ze de strijd weer aan moeten gaan met elkaar, maar vooral ook met de andere verenigingen. Dat de beste boot mag winnen!

Met zo veel Asopos boten op het water belooft het een mooi weekend te worden, kom vooral langs om de roeiers aan te moedigen!

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

 

Tijdschema Tromp

Blok2: 12:00

LH2- Rens en Marc

LH1x Ward

LHSB1x Mees, Joost, Felix, Victor

Blok3: 14:30

H2x Sean en Jarno

D2x Sanne en Veerle

Blok 4: 16:30

D4+ Anouk, Meike, Vivian, Jitske, gestuurd door Robert Braal

Zondag:

Blok 5: 10:00

D2- Ruth en Roxann

DSB1x Fleur, Meike

LDSB1x Renate, Elsemieke

Blok 6: 13:00

H4+ Sergio, Siem W, Ruud, Abel, gestuurd door Mirjam Box

        Sjoerd, David, Stijn, Siem V, gestuurd door Rober Braal

        Tim, Pit, Anton, Thijs-jan, gestuurd door Martha Broere

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)