Nabeschouwing Tromp Boat Races

Hetairoi, lieve leden,

 

Met maar liefst 16 bootjes en een aantal bestuursleden is Asopos afgelopen weekend naar Hilversum afgereisd om een race van maar liefst 5250 meter te roeien. Omdat dit de eerste lange-afstand wedstrijd in het seizoen is valt de afstand vaak zwaar en worden de condities flink op de proef gesteld.

Omdat het water en het fietspad gescheiden worden door een autoweg, is het ook voor coaches en aanmoedigers altijd de uitdaging de afstand te overschreeuwen en de roeiers alsnog te motiveren.

Als eerste was het de beurt aan Marc en Rens. Hoewel de trainingen steeds beter gingen is het helaas niet gelukt dezelfde halen te vinden tijdens de race. Na de 2- gingen de skiffjes van start, beginnend met Ward van Zeijl. Hoewel hij na de start nog niet helemaal de juiste baanhaal wist te vinden, wist Ward zich later in de race goed te herpakken en heeft hij de laatste paar kilometer doorgepompt met een mooie tweede plek als resultaat.

Daarna was het de beurt aan Mees, Felix, Joost en Victor in een samengevoegd veld met maar liefst 80 deelnemers (licht en zwaar door elkaar). Ondanks dat dit voor de meesten de eerste wedstrijd in de skiff was zijn er prima resultaten neergezet. Mees heeft een sterke steady race gevaren en daarmee een mooie 35e plek bemachtigd! Felix en Joost starten allebei voor de eerste keer in de skiff en deden dit vol overgave. Met felle en harde halen hebben zij beiden een mooi resultaat neergezet. Victor heeft de afgelopen tijd getraind in de 2-, maar kon daar door blessure helaas niet in starten en stapte in de skiff. Omdat er niet veel in de skiff was getraind was het roeien nog een beetje onwennig.

Na een slagwissel begonnen Sean en Jarno vol goede moed aan de race in de 2x. De eerste 3 kilometer was er een mooi ritme en werd er flink ingelopen op de tegenstanders. Halverwege zakte het tempo door een armblessure helaas in en kon de race niet uitgevaren worden zoals hij was begonnen. Al met al waren de eerste kilometers veelbelovend en kunnen ze terugkijken op een goede race.

Als enige ploeg in een compleet paarse boot hebben Veerle en Sanne Asopos goed vertegenwoordigd, het paars was niet te missen. Met een nette race hebben ze de trainingshalen goed meegenomen naar de wedstrijd toe en daarmee een 11e plek behaald.

Als laatste waren Anouk, Meike, Vivian en Jitske (gestuurd door Robert) aan de beurt. De dames gingen er ontzettend fel in en hebben de eerste 3 kilometer mooie harde klappen neergezet. Helaas was de 5250 m net iets te lang en lukte het ze niet deze krachtige halen de hele afstand vol te houden. Maar met deze felheid in the pocket en nog een paar weken trainen tot de volgende wedstrijd kan er nog van alles gebeuren en zou de volgende wedstrijd heel anders uit kunnen pakken.

Nieuwe dag, nieuwe kansen; zondag waren Ruth en Roxann als eerste aan de beurt. Hoewel de voorbereiding niet helemaal optimaal was hebben ze een ontzettend goede race neergezet. In een veld met grotendeels ouderejaars roeiers heeft de 2- een mooie 5e plaats gepakt. Hoewel de halen af en toe een beetje uit elkaar liepen naarmate de race vorderde, bleven de benen er altijd onder met dit mooie resultaat als gevolg!

Daarna was het de beurt aan de skiffjes. Ook hier starten de dames en lichte dames door elkaar heen, wat voor een goed gevuld veld zorgt (59 inschrijvingen). Voor Meike was dit de tweede keer starten, zaterdag zat zijn namelijk ook al in de 4+. Met de verzuring van gister nog in de benen was het een lange maar leerzame race, waar Meike heeft laten zien ook met moeie benen nog een aantal tegenstanders achter zich te laten! Voor Renate, Fleur en Elsemieke was dit de eerste keer starten; met mooie resultaten als gevolg. In het overall veld hebben Renate, Fleur en Elsemieke respectievelijk de 14e, 15e en 25e plek bemachtigd, een ongelooflijk knappe prestatie, wat nog veel belooft voor de toekomst.

Als laatste was het de beurt aan de 4+’en van MGH en met maar liefst 3 boten in dit veld was het paars goed vertegenwoordigd. De 4 met Siem W, Sergio, Ruud en Abel (gestuurd door Mirjam) startte direct achter de 4 met Tim, Thijs-jan, Pit en Anton (gestuurd door Martha) waardoor deze boten de eerste paar kilometer met elkaar hebben kunnen sparren en elkaar hebben gemotiveerd er alles uit te halen. Met goede en ook wat mindere stukken zijn er redelijke races gevaren. Een stuk achter de andere viertjes startten Sjoerd, Stijn, Siem V en David (gestuurd door Robert). De felle halen van het begin zakten naarmate de race vorderde iets weg, waardoor het resultaat niet was wat de roeiers hadden gehoopt.

Met ontzettend veel bootjes en mooie resultaten mogen we terugkijken op een geslaagd weekend, op naar de volgende wedstrijd!

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)