Nabeschouwing Head of the River Amstel

Hetairoi, lieve leden,

 

Zaterdag om 13u was daar het verlossende woord: de zondag van de Head of the River Amstel kon doorgaan. De eerste paarse ploeg die aan de start verscheen was de Professorenacht. De gingen onder leiding van Robert de strijd aan met het woelige water en de stevige wind. Naarmate de race vorderde kwamen ze steeds meer samen, wat resulteerde in een 50e plek, hoger dan de heren eerder geëindigd zijn. 

In het DCl8+ gingen er twee Asoposboten het water over. DO8+ Zwaartekracht startte als eerste en hoewel de dames zelf allemaal hard aan het werk waren kwam het niet lekker samen. DCl8+ Aandacht+ startte 45 seconden achter de de DO8+ en zij vonden al snel samen hun flow. Tegen het einde van de 8k kwam het nog tot een rechtstreeks gevecht tussen de twee paase boten, waar Zwaartekracht zich al snel gewonnen gaf en Aandacht+ aan het langste eind trok. De DCl8+ en DO8+ eindigden hiermee op resp. een 14e en 17e plek. 

Tot slot was dit blok de beurt aan de DO4* D.I.E.P. De dames hadden in Groningen het nodige vertrouwen gekweekt en verschenen zenuwachtig doch enthousiast aan de start. Ze voeren een lekkere race die strak gestuurd werd door Annabel. Helaas kwam het bij de omval tot bladen tikken met Orca en lagen ze even stil. Hierna pakten ze het weer op maar helemaal terug in het ritme komen was toch lastig. Al met al kunnen de dames zeker niet ontevreden zijn met een 10e  plek. 

Het tweede blok van de dag bevatte de strijd der titanen: in het heren eliteveld namen de Asopos-combi, beter bekend als de Holland 8 en de Skøll elite-acht het tegen elkaar op. Dit was voor eerstgenoemde de eerste wedstrijd in deze opstelling na de bekendmaking. Met de grootste meefietsdelegatie in jaren waren er velen die het spektakel kwamen bekijken. Skøll startte lekker weg en wist de Holland8 lang op afstand te houden. Uiteindelijk finishten de ploegen slechts 30 seconden van elkaar. 

Het weekend werd afgesloten met EJZ. Waar de mannen op de Winterwedstrijden ook in 4’tjes waren gestart, waren ze vorig weekend weer samen in de acht gestapt. Voor de Head was weer gekozen voor de eerste aanpak. Stephan, Lukas, Robert en Anton (gestuurd door Nicole) namen het op tegen Niels, Dylan, Casper en Stijn van EJL (gestuurd door Ingrid). Deze wissels en het gebrek aan boottraingen door de harde wind afgelopen week speelden de heren wellicht parten, beide boten gingen in relatief laag tempo de baan over en kwamen tijdens de 8k niet in een lekkere flow. Waar er even nog een strijd leek te ontstaan tussen de twee bootjes was deze ook snel weer verdwenen toen de heren in de Petpet verder terugzakten. Helaas konden beide boten geen aansluiting vinden met de rest van het veld en eindigden ze op de 9e en 10e plek. 

 

Met paars-wit-rode groet,

 

Iris Aerts

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de VlietFoto's: Micheal Boutkan & Maurice de Haan 

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)