Voorbeschouwing Tweehead & Aegir Lentesprint

Hetairoi, lieve leden,

 

Dit weekend wordt er op meerdere plekken in het land gestreden om het blik. In Amsterdam zullen de kleinere nummers zich mogen wagen aan een wedstrijd: De Head, wat betekent dat er maarliefst 7,5 km afgelegd dient te worden tot de finish. Hoewel er vanuit Asopos maar een boot naar de Amstel vertrekt dit weekend, is dit wel een hele bijzondere! Het is dit jaar namelijk voor het eerst dat een volledige Asopos tweezonder de Tweehead start, andere jaren gebeurde dit vaak in een combinatiebootje. Meike en Vivian zullen voor het eerst sinds de WinterWedstrijden weer een wedstrijd gaan starten in de 2-. Met maar drie andere inschrijvingen en 7,5km om te vechten voor je plekje zal de uitslag tot aan de finish nog spannend blijven!

 

In Groningen wordt dit weekend de eerste wedstrijd van de NSRF onervaren-bakboordbokaal en van de sprintbokaal verroeid op de Bavaria Aegir Lentesprint. Deze wedstrijd wordt voor de derde keer georganiseerd, wederom op het Hoornsemeer. De C4-ploegen zullen allemaal driemaal 500m roeien, voor de 4+en blijft het bij een voorwedstrijd en finale. 

Zaterdag starten we het weekend rustig met GeVaar, Gluteus Maximus en pROWst. De C4-ploegen zijn deze keer nog random geloot in poules, het is dus lastig te voorspellen waar ze gaan eindigen. GeVaar kwam in ieder geval tijdens de Gyas-Hunze-race lekker mee met het veld, we gaan zien of de dames het weer zo goed gaan doen in het hoge noorden. Voor Gluteus Maximus is dit hun eerste officiële wedstrijd als ploeg, als de heren de stevige halen uit de trainingen meenemen in de wedstrijd ben ik benieuwd waar ze gaan eindigen. De dames van pROWst sluiten de dag af, op de Gyas Hunze hadden ze nog wat moeite om lekker mee te komen, maar de afgelopen tijd hebben ze vaker getraind dus dat belooft veel goeds.  

 

Op zondag starten er meer ploegen: als eerste is het de beurt aan Dubbelvol. Daar Dubbel D en Bootjevol geen eigen bootje vol konden krijgen voor wedstrijden hebben de dames de krachten gebundeld en starten ze nu samen de Bakboordbokaal. De dames van Pier Pressure starten in hetzelfde veld: zij kampten op de Gyas-Hunze met nog wat blessureleed en materiaalpech, hopelijk zit het hen deze keer meer mee. De heren van ‘Vo Lume eindigden de vorige keer in Groningen op een niet onverdienstelijke zesde plek, ik hoop dat de heren voldoende stappen hebben kunnen zetten afgelopen maand om dit mee te nemen komend weekend. The Seven C’s hebben de krachten van #zwaar en #licht gebundeld en starten dit weekend in een boot. Zoals vorige keer al bleek is het C4 Klassement een zwaar veld en zullen de mannen alles moeten geven om mee te varen. OptiPaal start als laatste C4 namens Asopos. Tessa is helaas nog steeds geblesseerd maar de dames trainen onverminderd enthousiast en ik ben dan ook benieuwd naar hun prestaties dit weekend. Tot slot start D4+ploeg Riskant, deze ouderejaarsdames starten dit jaar de sprintbokaal. Aangezien dit de eerste wedstrijd is voor hun bokaal kunnen ze zondag voor het eerste kennismaken met hun veld. 

 

We wensen alle ploegen ontzettend veel succes en plezier! Start je zelf? Blijf dan ook vooral hangen om andere ploegen aan te moedigen. 

 

Volg hier live de uitslagen: https://hoesnelwasik.nl/twee/19 & https://regatta.time-team.nl/aegirlente/2019/live.php

 

Met paars-wit-rode groet, 

 

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Iris Aerts

h.t. Commissaris Competitieroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)