Voorbeschouwing Varsity

Hetairoi, lieve leden,

 

Dit weekend is het eindelijk zover, het kortebaanseizoen gaat van start! Vanaf nu zullen er voornamelijk twee kilometer wedstrijden verroeid worden en dit weekend staat er een bijzondere wedstrijd op het programma. De eerstejaarsselectie en de lichte 4- en 2x zullen morgen naar Houten afreizen om te starten. 

 

Eerstejaars zwaar start dit weekend weer in twee 4'tjes, net als op de Head. Hoewel de aansluiting met de rest van het 4+ veld op de Head of the River Amstel nog niet is gevonden is er de afgelopen tijd hard getraind. Zowel in Hazewinkel als op Asopos is er de afgelopen tijd vaak onderling gespard en de percentages lopen dan ook steeds omhoog. Dit weekend zullen we zien of de trainingen hun vruchten af gaan werpen en of de aansluiting met het veld morgen wel gevonden wordt. 

 

Na de zware 4+ is het tijd voor de lichte 4-. Omdat er dit jaar meer inschrijvingen waren dan de organisatie in eerste instantie had verwacht is een deel van de eerst uitgeschreven velden helaas geschrapt, vandaar dat Victor, Casper, Tim en David dit weekend in het elite veld zullen starten. Dit is de eerste wedstrijd die in de 4- gevaren zal worden en daarom de uitgelegen kans om te kijken waar zij aansluiting hebben in het veld. Omdat het Developklassement pas na begint met de Hollandia hangt er voor morgen niet zoveel af van de uitslag. 

 

Ook de EJD zal dit weekend weer flink aan de bak moeten. De afgelopen wedstrijden werd er prima middenmoot gevaren maar is de stap naar de top 9 nog niet gezet en zijn er dus helaas nog geen klassementspunten gehaald. Ook de EJD heeft de afgelopen tijd veel getraind, gewisseld van opstelling en alles gegeven tijdens de trainingen om het komend weekend zo goed mogelijk te doen. Laten we hopen dat morgen de eerste klassementspunten binnen gehaald worden. 

 

Bij EJLD gaat het al een tijdje lekker. Na de winterwedstijden en de Heineken te hebben gevaren staan zij nu 10e in het klassement. Op het trainingskamp en afgelopen week hebben de dames nog wat extra stapjes gezet, met als doel ook deze wedstrijd weer wat klassementspunten binnen slepen. Het klassement licht nu nog dicht bij elkaar, het zou leuk zijn als zij op corporale wateren wat corporale ploegen kunnen verslaan en daarmee stijgen in het klassement!

 

Voor Eerstejaars Licht is het op de Varsity zaak om de bittere smaak van de afgelopen wedstrijden weg te spoelen. Tot nu toe zijn de resultaten nog niet wat er   De afgelopen tijd kampte EJL verschillende heren nog met wat kleine pijntjes, maar afgelopen week en in Hazewinkel is er weer goed getraind, en werden er goede percentages gevaren. Gelukkig gaat het ook met de blessures stukken beter, waardoor er dit weekend zonder invallers gevaren kan worden!  Met de juiste focus kunnen de heren zeker hard gaan varen morgen! 

 

Ook de lichte 2x zal dit weekend het Amsterdam-rijnkanaal bevaren. Net als voor de 4- geldt dat het Development klassement pas op de Hollandia begint en er nog weinig afhangt van deze wedstrijd. Op de Winterwedstrijden hebben Joost en Felix laten zien wat ze in huis hebben, met een blik als resultaat. Komend weekend starten zij tegen een aantal dezelfde tegenstanders als tijdens de WW, het belooft een spannende race te worden!

 

De Varsity staat bij de toeschouwers bekend om zijn corporale karakter, zo hard als er op het water geroeid wordt, wordt er langs de kant geborreld en gebrast. Kom morgen vooral even langs om onze ploegen aan te moedigen en de Varsity zelf mee te maken!

 

Met paars-wit-rode groet,

Laura Lems

h.t. Commissaris Wedstrijdroeien der A.L.S.R.V. Asopos de Vliet

 

Tijdschema voorwedstrijden:

10:15&10:20: HB4+ (Niels, Lukas, Anton,  Dylan & Nicole), (Rob, Casper, Stephan, Stijn & Robert)

10:40: LHE4- (Victor, Casper, Tim & David)

10:55: DB8+ (Djoeke, Daphne, Inge, Frederike, Dominique, Vera, Lieke, Toke & Martha)

11:10: LDB4* (Manon, Mony, Sylvia, Lisanne & Laurien)

12:00: LHB8+ (Lucas, Bonno, Stefan, Javier, Bastiaan, Maarten, Jeroen, Ruud & Judith)

12:45: LHG2x (Felix & Joost)

 

Tijdschema finales:

15:05: DB8+

15:10: LHE4-

15:15: HB4+

15:30: LDB4*

15:50: LHG2x

16:10: LHB8+

 

Contact

Correspondentieadres:

Asopos de Vliet

Postbus 100

2300 AC Leiden

 

Bezoekadres:

Asopos de Vliet

Zijlstroom 137

2353 NN Leiderdorp

071-5892897 (bestuurskamer)