• Nederlands
  • English

Lid worden

Roeien is de grootste studentensport van Nederland, en bij Asopos de Vliet kun je leren roeien op elk niveau! Met meer dan 800 leden is Asopos een van de grote verenigingen van Leiden. Naast roeien kent Asopos een actief verenigingsleven. Hoe deel jij je tijd bij Asopos in?

Roeien

In je eerste weken bij Asopos maak je jouw eerste halen in de boot! Je vormt ploegjes met mensen die even vaak en fanatiek willen trainen en samen werk je aan het maken van die perfecte roeihaal. Voor de ambitieuze en competitieve sporters zijn er in het eerste jaar plekken te bemachtigen in de wedstrijdboten van de vereniging! Onder begeleiding van professionele coaches en in het beste materiaal train jij hard om op punten binnen te halen in het nationale klassementsveld. Na je eerste jaar stroom je door naar de ouderejaars ploegen. Wie weet sleep jij over een paar jaar wel medailles binnen op de World Cup, of sta je met de Holland Acht op het podium van de Olympische Spelen net zoals onze topper Boudewijn Röell.

Train jij liever één, twee of drie keer in de week? Na de introductieperiode vorm je een ploeg met je eerstejaars vrienden en bepaal je zelf hoe vaak je wil trainen. Samen met je ploeg start je wedstrijden door heel Nederland die vaak worden afgesloten met grootse feesten. Van samen sporten tot late borrelavonden in de soos; je smeedt een hechte ploegband en maakt vrienden voor het leven! Leid jij liever de boot in goede banen en wil je het beste uit de roeiers naar boven halen tijdens een sparsessie of wedstrijd? Word stuurman of stuurvrouw! Als stuur kies jij de snelste weg over het water en ben je een essentieel onderdeel van elke eerstejaars ploeg!

Vereniging

Twee keer in de week, op maandag- en donderdagavond, is de sociëteit van Asopos de Vliet geopend voor een gezellig soosavond! Zo kan je na het roeien genieten van een stevige maaltijd en een gezellige borrel tot in de late uurtjes. Naast de reguliere soosavonden worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een pubquiz, speciaalbier- of karaokeavond. Tap jij graag een biertje bij de borrel? Of lijkt het je gaaf zelf een roeiwedstrijd te organiseren? Neem plaats in een commissie! Met 30 verschillende commissies biedt Asopos genoeg mogelijkheden om iets extra’s toe te voegen aan je lidmaatschap. Leer ouderejaars kennen en organiseer vette feesten, een prachtig gala of een sneeuwrijke wintersportreis. Hiernaast kan je ook nog actief worden bij een van de zes vloten (disputen) van Asopos! Genoeg mogelijkheden om naast je ploeg nog extra gezelligheid op te zoeken op de vereniging.

Introductieperiode

Of je nou lid wordt in het najaar of in de lente, de eerste weken staan in het teken van de verenigingsintroductie. Je leert je lichting en de vereniging kennen tijdens de activiteiten en feesten die voor jou georganiseerd worden! Na de eerste weken ben jij volwaardig lid van Asopos en kan het jaar echt beginnen! In oktober strijd je tegen eerstejaars uit het hele land op onze eigen Asopos Najaarswedstrijden. De titel ‘afroeikampioen van Nederland’ is al vaak door Asopos binnengesleept, dus er valt een eer hoog te houden.

Informatie

Kom langs op ons terrein! In de EL CID-week van Leiden in het najaar en tijdens onze Open Week in het voorjaar kan je een kijkje komen nemen op Asopos. Proef de sfeer op ons terrein, kijk hoe snel jij bent over een 500 meter sprint op de ergometer en stap bij ons voor het eerst in de boot! Overtuigd of wil je meer weten over wat Asopos kan toevoegen aan jouw studententijd? Hieronder vind je onze websites met meer informatie over het lidmaatschap en het inschrijfformulier! Neem ook eens een kijkje op onze social media onderaan de site, en blijf op de hoogte van al het nieuws omtrent de open dagen via @roeienbijasopos (Instagram), @Asopos Roeien in de EL CID-week (Facebook) en @Lenteroeien bij Asopos (Facebook)!