• Nederlands
  • English

Grolsch Asopos Najaarswedstrijden

Sinds 1971, nog voordat Asopos en de Vliet samen gingen, organiseren wij de Asopos Najaarswedstrijden. Voor eerstejaars roeiers door heel Nederland is dit de eerste wedstrijd die zij starten. De eerste weken bij een nieuwe roeivereniging zitten erop, de basis van de roeihaal is aangeleerd en nu is het tijd dat zij zich voor het eerst meten aan alle andere eerstejaars in de strijd om de titel ‘afroeikampioen van Nederland’!

De Najaarswedstrijden worden georganiseerd op de Bosbaan te Amstelveen. Op het sfeervolle terrein langs de baan kan je gedurende de dag genieten van een kopje koffie, een ontbijtje of een heerlijke hamburger. Vanaf de kant kan er optimaal genoten worden van het prachtige waterballet van de eerstejaars C4’en en heb je het ideale uitzicht op de finish. Naast aanmoedigen vanaf de kant is het natuurlijk ook mogelijk om met een (gehuurde) fiets langs het water mee te fietsen.

De races starten zodra de zon opkomt en in het laatste daglicht worden de finales gevaren. Over een afstand van 500 meter zullen alle eerstejaars C4’en strijden om in de race te blijven en die felbegeerde titel binnen te slepen. Hiernaast zijn de Najaarswedstrijden onderdeel van de najaarsbokaal, en worden ervaren, selectie, en junioren velden verroeid over een afstand van twee kilometer. De winnaar gaat naar huis met een Najaars blik en speldje!

Bezoek de website voor nieuws en updates over de editie van dit jaar! Voor meer informatie, mail naar [email protected]