• Nederlands
  • English

Northwave Regatta

In 2020 is de Northwave Regatta toegevoegd aan de nationale wedstrijdkalender. Deze roeiwedstrijd over twee kilometer georganiseerd door Asopos de Vliet vindt plaats in het midden van het korte baan seizoen op de Willem-Alexander Baan te Zevenhuizen. Junioren, eerstejaars- en ouderejaars wedstrijdroeiers zijn allen welkom en kunnen strijden voor een Northwave Regatta blik!

Op de Northwave Regatta, genoemd naar zijn hoofdsponsor Northwave, kan elke wedstrijdroeier in Nederland terecht. Er worden junioren-, development-, beginner-, gevorderde-, en elite-velden uitgeschreven. In 2020 zou ook het Nederlandse Studenten Kampioenschap worden gehouden op deze wedstrijd. Anders dan op de meeste twee kilometer wedstrijden, wordt er geen eerstejaarsklassement verroeid. Dit creëert meer ruimte in het wedstrijdprogramma en vergroot de kans op het uitschrijven van B-finales. Roeiers kunnen in één wedstrijdweekend dus vaker de baan over, wat ten goede komt aan de kwaliteit van de wedstrijd. Het streven naar kwaliteit is door de organisatie van de Northwave Regatta ook doorgevoerd in andere aspecten van de wedstrijd. Zo is een gloednieuwe website gelanceerd waarop alle informatie over de wedstrijd duidelijk te vinden is en wordt de catering tijdens de wedstrijd uitbesteed aan een partij met ervaring in het cateren van sportevenementen.

In 2019 werd er gestart met de voorbereidingen voor de eerste editie van de Northwave Regatta die zou plaatsvinden in het olympische jaar 2020. Een nieuw team, bestaande uit leden van Asopos de Vliet met ervaring in het organiseren van (nationale) wedstrijden, ging vol enthousiasme aan de slag en kon in een relatief korte tijd een gloednieuwe wedstrijd op de kaart zetten. Helaas moest de eerste editie worden afgelast door een wereldwijde pandemie en kon deze ook in 2021 nog geen doorgang vinden. We hopen jullie allemaal in Zevenhuizen te zien voor de volgende editie in 2024!

Bezoek de website voor nieuws en updates over de editie van dit jaar! Voor meer informatie, mail naar [email protected]