• Nederlands
  • English

Roeien

Bij Asopos de Vliet kan iedereen leren roeien! Wil je graag fanatiek gaan trainen met een ambitieuze ploeg en coaches of stap je liever eens in de week de boot in, bij Asopos kan je roeien op elk niveau! Met een vloot van meer dan 80 boten is er voor ieder wat wils. Misschien is het sturen of coachen van een boot wel iets voor jou! Lees hieronder meer over de mogelijkheden.

Wedstrijdroeien

Wil jij samen met je ploeggenoten een jaar lang hard trainen en Asopos vertegenwoordigen op nationale wedstrijden? Dan is het wedstrijdroeien wat voor jou! Wedstrijdploegen trainen in het beste materiaal met ervaren coaches om in een jaar zoveel mogelijk te bereiken en het beste uit zichzelf te halen. Na de selectieperiode worden de beste roeiers geselecteerd voor de vlaggenschepen van de vereniging, om het daarmee een jaar langs tegen verenigingen uit het hele land op te nemen in het Eerstejaarsklassement. Behalve dat het ontzettend gaaf is om een jaar lang met een fanatieke groep roeiers en coaches aan de slag te gaan om zo goed mogelijk te worden, houd je er na je wedstrijdjaar vriendschappen voor het leven aan over. Roeiervaring is helemaal niet nodig, veel roeiers beginnen pas met roeien in hun studententijd. Onder begeleiding van ervaren coaches leer je de roeihaal snel aan, en zul je zien dat je in één jaar al enorme stappen kunt zetten.
Na je eerste jaar wedstrijdroeien kun je doorgaan met ouderejaars wedstrijdroeien, het middengroepen. Hier kun je net als in je eerste jaar een klassement starten tegen ploegen uit het hele land. Met hard trainen kun je ook binnen enkele jaren aan internationale toernooien meedoen. Zo behaalde Fleur Jaspers in haar vierde jaar een gouden medaille op het WK voor roeiers jonger dan 23. Ben jij de volgende die het paars-wit-rood vertegenwoordigd in een eerstejaarswedstrijdboot of misschien zelf wel internationale successen gaat boeken?

Competitieroeien

Wil jij liever zelf bepalen hoeveel en hoe fanatiek je traint, en wil je meer kunnen genieten van feestjes en biertjes in de soos? Dan is het competitieroeien misschien meer iets voor jou!

Eerstejaars C4+

Als eerstejaars competitieroeier vorm je met ongeveer zes anderen je eigen ploegje. Samen met je coaches stellen jullie doelen en je bepaalt zelf hoeveel je traint. Het roeien leer je in een C4+, een boot voor 4 roeiers en een stuur. In alle studentensteden wordt aan competitieroeien gedaan, hierdoor worden er wedstrijden georganiseerd door heel Nederland. Bij elke wedstrijd hoort natuurlijk een feestje, hier leer je roeiers en hun verenigingen uit alle hoeken van Nederland kennen. De combinatie van sporten en studentenleven is de ideale manier om fit te blijven tijdens je studententijd!

Opleidingsroeien

Heb jij ambitie om te gaan wedstrijdroeien, maar maak je dit jaar helaas nog geen deel uit van de wedstrijdselectie? Dan kun je je in een opleidingsboot een jaar lang ontwikkelen om volgend jaar een plekje in een wedstrijdboot te bemachtigen. Er wordt fanatiek getraind in gladde boten voor vier of acht roeiers. Met je ploeg start je een competitiebokaal tegen roeiers uit het hele land. Een mooie manier om klaargestoomd te worden voor de wedstrijdselectie volgend jaar!

Ouderejaars Competitieroeien

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je na je eerste jaar door met roeien? Dan kun je de uitdaging aangaan om in gladde boten te gaan roeien. Blijf jij met je eerstejaars ploegje samen trainen in een vier? Dan kun je de Najaarsbokaal en de Vlietbokaal gaan starten, tegen andere ouderejaars competitieroeiers uit heel het land.
Voor de fanatiekste competitieroeiers is er het clubroeien. Als clubroeier heb je recht op een toegewezen boot, gebruik van de wedstrijdergometers en word je begeleid door ervaren coaches. Clubroeien is mogelijk in verschillende nummers. Roei je in een 8+? Dan krijg jij de kans om de kans om twee internationale wedstrijden op de Amstel te starten. De Heineken Vierkamp en Head of the River zijn de twee extra’s die jou als clubachtroeier een échte uitdaging bieden voor als je nét iets meer wilt.

Sturen

Veel fanatieke ploegen, zoals eerstejaars wedstrijdploegen en clubboten, hebben een stuur nodig. Als vaste stuur ben jij onderdeel van de ploeg en haal je het beste uit jouw roeiers naar boven. Je leert hoe je je ploeg op een wedstrijd zo hard mogelijk kan laten gaan en hoe je op cruciale momenten het verschil kunt maken door technische commando’s goed te timen. Naast het geven van de juiste calls kies jij over bochtige wateren de beste lijn naar de finish. Tijdens trainingen ondersteun je de coaches vanuit de unieke positie in de boot. Als jij graag het beste uit anderen naar boven haalt en vanuit de stuurplek alle neuzen dezelfde kant op kunt krijgen, dan is sturen iets voor jou!

Coachen

Vind jij roeien fantastisch en wil jij je medeleden dit zo goed mogelijk laten doen? Dan is coachen iets voor jou! Met behulp van coachcursussen en de samenwerking met ervaren coaches leer jij alles wat nodig is om het beste uit je roeiers te halen. Samen met het hele coachkader zorg jij ervoor dat jouw ploeg elke training de juiste begeleiding krijgt om zichzelf te verbeteren en zo optimaal voorbereid aan de start van alle wedstrijden te verschijnen. Net als met roeien kun je op elk niveau en elke intensiteit coachen. Zo kun je zes keer per week meefietsen bij een middengroep, twee keer per week bij een eerstejaars vier en alles daartussenin. Haal het beste uit je roeiers naar boven en ga samen voor die winst!