• Nederlands
  • English

Zijlhead

Al meer dan 50 jaar organiseert Asopos de Vliet jaarlijks de Zijlhead. Deze achtervolgingsrace over 4,3km op de Zijl is ideaal voor de onderlinge vergelijking vlak voor het wedstrijdseizoen losbarst. Doorgaans wordt deze race namelijk begin februari georganiseerd. Alle verenigingen uit de omgeving van Leiden worden standaard uitgenodigd voor de wedstrijd.

De Zijlhead start bij de Spanjaardsbrug tussen Leiden en Leiderdorp en eindigt bij de Kaagsociëteit 4,3 km verderop. Ploegen starten met 20 seconden start verschil in een inlopend veld. Zie onderstaande plattegrond voor de baankaart.

De wedstrijd staat open voor alle club- en wedstrijdboten. Er zijn tijdens de Zijlhead geen verschillende deelnemersvelden; de tijden van alle ploegen zullen omgerekend worden aan de hand van verwachte 2000m tijden. Deze tijden zijn bepaald aan de hand van gemiddelden van top 10 tijden over 2000m volgens uitslagen.knrb.nl. De snelste ploeg – na omrekening – mag zich winnaar van de Zijlhead noemen! Traditiegetrouw doen alle ploegen van Asopos de Vliet die het langebaan seizoen starten mee aan de Zijlhead.

Met vragen over de Zijlhead kunt u altijd mailen naar [email protected](mailto:[email protected])

WhatsApp Image 2020-07-08 at 13.08.29